Kuszkuszos rákkal töltött sütőtök

Tengeri pókból főételt! - így szólt A Konyhafőnök mai első feladata. Dani allergiás a rákfélékre, de összeszedte minden bátorságát, és végül a legjobb fogás is az övé lett.

Kuszkuszos rákkal töltött sütőtök gyömbéres brokkolipürével, rákmártással

Hozzávalók

  • 1 db tengeri pók
  • 1 kisebb darab gyömbér
  • 1 kis fej brokkoli
  • 2 db csicsóka
  • 15 dkg kuszkusz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek reszelt gyömbér
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 ek vaj
  • fél citrom leve
  • 1 kisebb sütőtök
  • 2 ek reszelt parmezán
  • 2 ek vaj
  • 1 dl tejszín
  • só és bors

Elkészítés

  1. A tengeri pókot leforrázzuk, szétszedjük, majd a csápjaiból a húst kinyerjük.
  2. A brokkolit a gyömbérrel és a csicsókával feltesszük főzni.
  3. Eközben egységnyi kuszkuszra két egységnyi forró vizet öntünk,majd félretesszük pihenni.
  4. A megmaradt rákpáncélokból fokhagyma, gyömbér, olaj és rákalaplé segítségével sűrű mártást főzünk, amit leszűrünk.
  5. A rákhúst kevés vajon lepirítjuk,majd hozzáadjuk az elkészült kuszkuszhoz, amit kevés citromlével és sóval ízesítünk.
  6. A sütőtökből hengereket készítünk, amiknek a közepét kivájjuk. Az előkészített sütőtököt forró vízbe tesszük 10 percre,majd az előmelegített sütőben tizenöt percig sütjük.
  7. A főtt zöldségeket kevés vaj, tejszín, só hozzáadásával lepürésítjük.
  8. A megsült tökbe reszelt parmezánt szórunk, majd ráhalmozzuk a rákos kuszkuszt. ízlés szerint tálaljuk.

Tudj meg többet A Konyhafőnök 3. évadáról itt!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...