Kuszkuszos rákkal töltött sütőtök gyömbéres brokkolipürével, rákmártással
Hozzávalók
- 1 db tengeri pók
- 1 kisebb darab gyömbér
- 1 kis fej brokkoli
- 2 db csicsóka
- 15 dkg kuszkusz
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek reszelt gyömbér
- 2 ek olívaolaj
- 2 ek vaj
- fél citrom leve
- 1 kisebb sütőtök
- 2 ek reszelt parmezán
- 2 ek vaj
- 1 dl tejszín
- só és bors
Elkészítés
- A tengeri pókot leforrázzuk, szétszedjük, majd a csápjaiból a húst kinyerjük.
- A brokkolit a gyömbérrel és a csicsókával feltesszük főzni.
- Eközben egységnyi kuszkuszra két egységnyi forró vizet öntünk,majd félretesszük pihenni.
- A megmaradt rákpáncélokból fokhagyma, gyömbér, olaj és rákalaplé segítségével sűrű mártást főzünk, amit leszűrünk.
- A rákhúst kevés vajon lepirítjuk,majd hozzáadjuk az elkészült kuszkuszhoz, amit kevés citromlével és sóval ízesítünk.
- A sütőtökből hengereket készítünk, amiknek a közepét kivájjuk. Az előkészített sütőtököt forró vízbe tesszük 10 percre,majd az előmelegített sütőben tizenöt percig sütjük.
- A főtt zöldségeket kevés vaj, tejszín, só hozzáadásával lepürésítjük.
- A megsült tökbe reszelt parmezánt szórunk, majd ráhalmozzuk a rákos kuszkuszt. ízlés szerint tálaljuk.