Különleges színe miatt menekült meg ez a homár - te láttál már ilyet?

Egy angol étteremben alig hittek a szemüknek, amikor kék homárt is kaptak a szokásos tenger gyümölcsei szállítmányukban. Az állat a színének köszönhetően megmenekült.

Nathan Nickerson alig hitt a szemének, amikor megérkezett az étterem tenger gyümölcsei szállítmánya, ugyanis nem akármilyen homár utazott a társaival együtt.

Ritkaság az éttermi rendelésben

Az Arnold's Lobster and Clam Bar rendszeresen rendel homárt, azonban az egyik nap Massachusetts-be egy kék színű állat érkezett. A különleges homár azonnal nagy népszerűségre tett szert, minden éttermi dolgozó a csodájára járt. A tulajdonos elárulta, azt tervezi, hogy az étteremben addig őrzi, amíg nem talál neki megfelelő helyet egy akváriumban. Azt reméli, azáltal, hogy a fiatalok ilyen ritka tengeri állatot is látnak, felkelti az érdeklődésüket a tengerek életvilága iránt, és talán kedvet kapnak ahhoz is, hogy akár tengerbiológusok legyenek.

Nickersonnak esze ágában sincs megfőzni a kék homárt, szeretné, ha életben maradna, és minél többen látnák. Bár sokan azt tanácsolták neki, hogy engedje vissza a természetes élőhelyére, Nickerson ezt nem tartja jó ötletnek. Azt mondta, nem hiszi, hogy ez megvalósítható, mivel a Cape Codot körülvevő homokos aljú tengerpart nem lenne ideális a homárnak:

"A homárnak nem lenne módja arra, hogy elrejtőzzön úgy, mint egy sziklás fenekű tengerben, ráadásul több ezer homárcsapda van lent, biztos vagyok benne, hogy újra kifognák.”

A kék homár rendkívül ritka

Nem hiába lepődtek meg a kék homáron az étteremben: 2 millió homárból csupán 1 kék színű a Maine-i Egyetem kutatói szerint. A homárok általában vörösesbarna vagy zöldes-barna színűek, és ez ritka kék színezet egy genetikai hibából származik, ami fehérjetúltermelést eredményez.

Persze, feltehetjük a kérdést, hogy egy étteremtulajdonos, aki homárokat készít ebédre és vacsorára, miért védelmez egy pusztán a színe miatt más élőlényt. Mindenesetre annak valóban örülhetünk, hogy ez a különleges példány szó szerint megúszta!

Ezeket olvastad már?

via

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...