Magyar szamársonka kapott csillagot a neves gasztroversenyen

A Mátrai Bivalyrezervátum két terméke is elismerést kapott a londoni The Great Taste Awards nemzetközi élelmiszerversenyen.

Szalai Ferenc, a Mátrai Bivalyrezervátum tulajdonosa Nyugat-Mátra kapujánál, mintegy 150 hektáros területen, szabadtartásban neveli állatait: magyar házi bivalyokat, magyar parlagi szamarakat, lovakat és pónikat. Az ökológiai szemléletű állattartásból kinyert húskészítményei egyre keresettebbek a nemzetközi piacon, és a közelmúltban rendezett londoni The Great Taste Awardson két terméke is elismerést kapott.

Az angol Best of Hungary forgalmazza a termékeimet, szárazáruim így jutottak el a megmérettetésre. Idén több alkalommal exportáltam Angliába általuk, de más országokba is. A versenyen a szamárból készült bresaola, azaz sonka egy, míg a mátrai bivalyfűszeres kolbász két csillagot kapott

– mondta a Nool-nak Szalai Ferenc.

A termékekben érezhető az ötödik íz, amelyet csak nagyon kevés élelmiszer tartalmaz

Emellett az is hatalmas elismerés a rezervátum vezetője számára, hogy a zsűri megtalálta termékében az umamit, vagyis az úgynevezett ötödik ízt, amelyet csak nagyon kevés élelmiszer tartalmaz.

Büszkeséggel tölt el, hogy a magyar házi bivalyt, valamint a magyar parlagi szamarat a legjelesebb nemzetközi gasztronómiai versenyen keresztül tenyésztőként és termékfejlesztőként a világ prémium gasztrotermékeinek polcára sikerült helyeznem

– fűzte hozzá.

Gratulálunk Szalai Ferencek a megtisztelő elismeréshez.

Képek: Facebook


Még több cikk:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...