Magyar szamársonka kapott csillagot a neves gasztroversenyen

A Mátrai Bivalyrezervátum két terméke is elismerést kapott a londoni The Great Taste Awards nemzetközi élelmiszerversenyen.

Szalai Ferenc, a Mátrai Bivalyrezervátum tulajdonosa Nyugat-Mátra kapujánál, mintegy 150 hektáros területen, szabadtartásban neveli állatait: magyar házi bivalyokat, magyar parlagi szamarakat, lovakat és pónikat. Az ökológiai szemléletű állattartásból kinyert húskészítményei egyre keresettebbek a nemzetközi piacon, és a közelmúltban rendezett londoni The Great Taste Awardson két terméke is elismerést kapott.

Az angol Best of Hungary forgalmazza a termékeimet, szárazáruim így jutottak el a megmérettetésre. Idén több alkalommal exportáltam Angliába általuk, de más országokba is. A versenyen a szamárból készült bresaola, azaz sonka egy, míg a mátrai bivalyfűszeres kolbász két csillagot kapott

– mondta a Nool-nak Szalai Ferenc.

A termékekben érezhető az ötödik íz, amelyet csak nagyon kevés élelmiszer tartalmaz

Emellett az is hatalmas elismerés a rezervátum vezetője számára, hogy a zsűri megtalálta termékében az umamit, vagyis az úgynevezett ötödik ízt, amelyet csak nagyon kevés élelmiszer tartalmaz.

Büszkeséggel tölt el, hogy a magyar házi bivalyt, valamint a magyar parlagi szamarat a legjelesebb nemzetközi gasztronómiai versenyen keresztül tenyésztőként és termékfejlesztőként a világ prémium gasztrotermékeinek polcára sikerült helyeznem

– fűzte hozzá.

Gratulálunk Szalai Ferencek a megtisztelő elismeréshez.

Képek: Facebook


Még több cikk:

Legújabb receptek

Ropogós sajtos hagymakarika

Tiktokon nagyon elterjedt ez a recept, ahol két hozzávalóból egy finom, egyszerű és még csak nem is egészségtelen nasit készítenek. Korábban erre a ropogós parmezánrétegre fektettek ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

4 élelmiszer, ami tele van adalékanyagokkal: inkább meg se vedd...

Manapság igen nagy körültekintéssel kell vásárolni, ha szeretnénk a legegészségesebben étkezni. Arra sincs mindig idő, hogy a címkét bogarásszuk, milyen adalékanyagok vannak az adott termékben. Íme, 4 olyan élelmiszer, aminél rá se kell nézni az összetevők listájára ahogy, hogy tudd, jobb, ha nem rakod a kosaradba.

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!