A különleges kávé, melyet fejjel lefelé szolgálnak fel

Indonéziában van egy kávékülönlegesség, melyet fejjel lefelé szolgálnak fel, és szívószállal fogyasztják.

Manapság virágzik a kávékultúra, a hagyományos espressón kívül rengeteg változat létezik, a kicsit különlegesebb tejeskávékon át az extravagánsabb tonik espressóig. Úgy tűnik azonban, hogy még jó néhány kávékülönlegesség felfedezésre és megismerésre vár, többek között a fordított kávé is.

A kupi khop egy Indonéziából származó kávéfajta, melyet tejjel lefelé fordított pohárban, üvegtányéron szolgálnak fel, és szívószállal kortyolgatják. Ezt a kávét durvára őrölt robustából készítik, melyet egy pohárban főznek le, melyet aztán fejjel lefelé fordítanak egy üveg csészealjra.

A különleges kávé, melyet fejjel lefelé szolgálnak fel

Érdekes a története

A szóbeszéd szerint az acehi halászok találták ki ezt a szokatlan tálalási módot. Elvileg ezzel tovább meleg maradt a kávé, és így megóvták a portól, a rovaroktól vagy más szennyező anyagtól.

Hogyan lehet elfogyasztani?

Mielőtt felszolgálnák a kávét, egy szívószálat csúsztatnak a pohár szája alá, ezt a helyiek is meg tudják csinálni maguknak. Ha a szívószál a helyén van, akkor óvatosan bele kell fújni, ami növeli a nyomást a pohár belsejében, és a kávé kiszivárog. A pohár alatt egy tócsa képződik, amit a szívószállal könnyedén fel lehet szippantani.

Forrásunk volt.


Még több kávé:

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...