A különleges kávé, melyet fejjel lefelé szolgálnak fel

Indonéziában van egy kávékülönlegesség, melyet fejjel lefelé szolgálnak fel, és szívószállal fogyasztják.

Manapság virágzik a kávékultúra, a hagyományos espressón kívül rengeteg változat létezik, a kicsit különlegesebb tejeskávékon át az extravagánsabb tonik espressóig. Úgy tűnik azonban, hogy még jó néhány kávékülönlegesség felfedezésre és megismerésre vár, többek között a fordított kávé is.

A kupi khop egy Indonéziából származó kávéfajta, melyet tejjel lefelé fordított pohárban, üvegtányéron szolgálnak fel, és szívószállal kortyolgatják. Ezt a kávét durvára őrölt robustából készítik, melyet egy pohárban főznek le, melyet aztán fejjel lefelé fordítanak egy üveg csészealjra.

A különleges kávé, melyet fejjel lefelé szolgálnak fel

Érdekes a története

A szóbeszéd szerint az acehi halászok találták ki ezt a szokatlan tálalási módot. Elvileg ezzel tovább meleg maradt a kávé, és így megóvták a portól, a rovaroktól vagy más szennyező anyagtól.

Hogyan lehet elfogyasztani?

Mielőtt felszolgálnák a kávét, egy szívószálat csúsztatnak a pohár szája alá, ezt a helyiek is meg tudják csinálni maguknak. Ha a szívószál a helyén van, akkor óvatosan bele kell fújni, ami növeli a nyomást a pohár belsejében, és a kávé kiszivárog. A pohár alatt egy tócsa képződik, amit a szívószállal könnyedén fel lehet szippantani.

Forrásunk volt.


Még több kávé:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...