Sokaknál a kalács csak ünnepkor kerül az asztalra, esetleg egy lusta, vasárnapi reggeli terítékét gazdagítja a fonott péktermék. Ez sajnálatos, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy milyen meglepő egyszerűséggel készíthetünk lehengerlően különleges kalácsokat. Az alábbi receptek mind kiváló példái ennek az állításnak, nagy szavak helyett csodás ízekkel hirdetik annak igazát. Érdemes megkóstolni mindegyiket!
-
1.
Teljes kiőrlésű hagymás kalács
-
2.
Óriás cruffin - csavart kalács
-
3.
Foszlós diós kalács
-
4.
Pizzás babka
-
5.
Cseh kalács
-
6.
Ostoros kalács(rétes)
-
7.
Aranygaluskalács vaníliasodóval
-
8.
Szlovén mákos kalács (Potica)
-
9.
Túrós-áfonyás kalács kuglófformában
-
10.
Ordás kalács
-
11.
Észt diós kringel
-
12.
Olívaolajos brioche
Még több kalács itt!
Csatlakozzatok ti is a Nosalty közösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!