Magyarország 2017-2018. évi elnöksége és a Visegrádi Egyezmény 1991. február 15-i aláírásának tiszteletére rendezi meg a Magyar Turisztikai Ügynökség a Visegrádi Napok eseménysorozatot, amelynek célja a tagországok közti kapcsolatok erősítése, közös értékeink ismertetése, így a V4 országok gasztronómiai kultúrájának bemutatása is. Ennek részeként az MTÜ felkérésére a Magyar Bocuse d’Or Akadémia a vezető cseh, lengyel és szlovák séfekkel összeállította a „V4 Menüt”. Ez a speciális menü a tagországok jellegzetes alapanyagait tartalmazó, hagyományos és modern felfogásban elkészített ételeket vonultat fel.
A fogásokhoz Szik Mátyás örökös magyar bajnok sommelier ajánl magyar borokat.
A „V4 menü” fogásai:
- Szlovákia hideg étele: Szarvasborjú terrine juhtúró ropogóssal, homoktövis gyöngyökkel és diópestoval, salátával. A szlovák mesterszakácsok ezt az ízletes, húsos hideg ételt mutatják be az eseményen.
- Magyarország levese: Gulyásleves újragondolva, gremolata fűszerkeverékkel. A magyar konyhaművészet egyik alap ételét alkották újra hazánk vezető séfjei ezzel az izgalmas citrusos ízvilágú recepttel.
- Csehország főétele: Omlós sertéssült sörös pecsenyelével, káposztavariációkkal és knédlivel. A cseh konyha jellegzetes klasszikusait vonultatja fel ez az igazán laktató menü, amelyet Csehország vezető séfjei állítottak össze.
- Lengyelország főétele: Kacsahús csicsóka chipsszel, zellergyökér pürével, füstölt túrógombócokkal, fondant burgonyával és lóbabbal. A lengyel séfek által készített receptből izgalmas ízekkel teli fogás készül az eseményre.
- Magyarország desszertje: Somlói galuska – egy kicsit másképp. Az egyik legnépszerűbb desszertünket gondolták újra a magyar séfek, innovatív tálalással téve még különlegesebbé ezt az édességet.
Az eseményen a Magyar Turisztikai Ügynökség meghirdeti a V4 Menük Hetét, amelynek keretében a mai napon bemutatott fogásokat február 12. és 18. között, az MTÜ felhívására csatlakozó éttermekben bárki megkóstolhatja. A kezdeményezéshez csatlakozott vendéglátóegységek listája az alábbi oldalon tekinthető meg >>>
Ezeket olvastad már?
Ünnepi programok várnak Budapesten a Várkert Bazárnál a "V4 születésnap"...
Karneváli forgatag, zene, fényfestés, tűzijáték - ilyen és hasonló élmények várják azokat, akik február 11-én, vasárnap ellátogatnak a Várkert Bazárhoz a V4 Karneválra. (x)
Nosalty13 féle kakaós nápolyit teszteltünk, és nem lettünk maradéktalanul boldogok
Ezúttal kakaós nápolyikat teszteltünk a szerkesztőségben. A kóstolás után rá kellett jönnünk, hogy nem mi leszünk a nápolyit forgalmazó cégek célcsoportja.
NosaltyEgy mennyei süti a legjobb téli gyümölcsből - álmodj almával,...
Egy tökéletes süti sütésekor hatalmas segítséget nyújtanak a megfelelő és jó minőségű konyhai gépek. Ez az álomsüti a lehető legprofibban készült, próbáljátok ki! (x)
NosaltyGondoltad volna? A sültkrumpli lehet a kopaszodás ellenszere
A kopaszodás ellenszere lehet az a vegyület, amit a gyorséttermi sültkrumplik elkészítésénél használnak.
Nosalty