Télvíz idején számtalan megoldást kereshetünk arra, hogyan melegedjünk fel a hideg időben. A kínai Jicsun város lakói különleges módon gondoskodtak a forró hangulatról.
Aki valaha is evett már tradicionális kínai ételeket tudhatja, a kínai konyha egyik elengedhetetlen alapkelléke a csípős paprika.
Az ország észak-keleti részén fekvő Jicsun városában a vasárnapi hőmérséklet alig haladta meg a 2°C–ot, a helybéli lakosoknak és turistáknak idén már másodszorra biztosították a különleges felmelegedési lehetőséget. A városi csilievő verseny résztvevői egy forró, paprikákkal teli fürdőben mérhették össze tűrőképességüket.
A Szingli konyha újabb fejezetéhez érkezvén arra gondoltam, hogy olyasmit fogok ajánlani, ami még bőven elkészíthető a nyári idényzöldségek valamelyikéből, valamint nagyon vágytam ...
A bácskai akkor igazán ellenállhatatlan, ha a végére is szaftos marad, és jó sok, minőségi fűszerpaprika kerül bele. Mi most édeset és csípőset is használtunk, ráadásul ...
Galuskával. Mert nálunk vidéken így készül. Olyan jóóó emberes nokedlivel, mert úgy az igazi. Na meg kovászos uborkával :) Recept ahogy a nagymamám, az édesanyám és én készítem.
A bátor versenyzők zömmel olyan tartományokból érkeztek, mint Hunan vagy Szecsuán. Bár az ország ezen részein szinte minden leves és egytálétel csípős fűszerezéssel készül, a versenyen dokumentált képek hűen tükrözik, ki mennyire bírta nagy mennyiségben az ördögi zöldséget.
A hétvégi verseny első helyezettje egy jicsuni fiatal nő lett, aki 20 darab csilipaprikát nyomott le egyetlen perc alatt, ezzel elnyerve egy tömör aranyrudat valamint a „Chilikirálynő” címet.
A töltött paprika azon ételek egyike, amelyek nélkül számomra nem telhet el a nyár! De mindig gondban vagyok azzal, hogy vegaként mivel tömjem meg a paprikát?
Az elmúlt héten már rengetegen kerestetek karácsonyi recepteket, sok olyan étel volt azonban, amelyet a karácsonyi finomságok sem tudtak kiütni. Lássuk, mi volt a kedvenc!
Mindig kell egy pár nap, mire magunkhoz térünk az óraátállítás után, és ez most sincs másképp. Megkezdődött a nyári időszámítás, és „elvettek" egy órát az életünkből, amit ősszel vissza is kapunk. Ennek az állítgatásnak azonban több negatív hatása is lehet szervezetünkre.
Egészen sokkoló, de tény: az élelmiszerboltokban rengeteg olyan felületet érinthetünk meg, amelyek annyira piszkosak, hogy akár fertőzést is elkaphatunk.
Mind feledkeztünk már meg kamrafiókban hagyott fokhagymáról, ami a legtöbb esetben (ha épp nem penészedik be teljesen) ilyenkor sem hagyja el magát, hanem csírázni kezd. Lássuk, mi ezzel a teendő!
Nyílt levélben fogalmazta meg aggályait a népszerű termékkritikus a boltokba épphogy csak visszatért Traubisodával kapcsolatban: szerinte romlott az üdítő minősége.
A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert.
Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...
Van, aki ecetesen szereti, mások több paprikával, van, aki teljesen kihagyja belőle, és sokan szeretik egy kis paprikával vagy paradicsommal feldobni. Nekünk ez a kedvenc verziónk a ...
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!