Megnéztük és lefotóztuk az osztrák Lidl árait, mondhatni meglepődtünk

Egyre többször olvashatjuk, hogy az amúgy is durván elszálló élelmiszerárak hazánkban sokkal jobban érezhetőek, mint máshol. Most megnéztük, hogy ez tényleg így van-e: Bécsben járó kollegánk fotózott nekünk az ottani Lidl-ben.

Furcsa időket élünk: amikor felmerül bennünk az esetleges külföldi bevásárlás ötlete, akkor már tényleg nagy lehet a galiba. A világon mindenhol szállnak az élelmiszerárak, azonban itthon mégis néha durvábbnak érződhet a drágulás. De vajon tényleg így van ez? Gondoltuk megnézzük, hogy mennyibe kerülhet egy aktuális külföldi bevásárlás, kollégánk bécsi fotói alapján felmértük a helyzetet.

A cikk születésekor nagyjából 410 forint körül mozgott 1 euró, így ezt vettük alapul a váltáshoz.

Katt a galériára!

Összességében látható, hogy az osztrák oldalon jelentősen magasabbak vagy azonosak az árak. Ez egyrészről betudható az itthon bevezetett ársapkáknak is, és érdemes megemlíteni a jelentős különbséget az átlagkeresetek között is.

Fotók: Rosanics Petra
Címlapkép: Nathan Stirk/Getty Images


Hírek, érdekességek, újdonságok:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...