Ezért muszáj rendszeresen kitisztítani a kulacsodat

Azt hihetnénk, a sima vízzel töltött kulacsot felesleges alaposan elmosni használat után, de tévedünk. Hát még akkor, ha nem csak vizet iszunk belőle...

Rendszeresen használsz kulacsot, legyen az fém, üveg, vagy műanyag? Mindenképpen örvendetes szokás, hiszen száz meg száz eldobható palacktól kíméled meg a környezeted, de vajon rendesen el is mosogatod használat után?

Ezért muszáj rendszeresen kitisztítani a kulacsodat

Nem, nem a vízzel való kilögybölésről beszélünk, hanem egy alapos tisztításról. Hogy miért fontos ez?

Bármilyen rémes belegondolni, a fémből, üvegből és műanyagból készült kulacsokban hemzsegnek a mikroorganizmusok, leginkább azért, mert a nedves környezet számukra igazi álom, főleg, ha ehhez még sötétség is társul

– írja az nlc.

Ha szimplán elöblítjük vízzel a kulacsot használat után, a benne megtelepedő algák, gombák, penész, baktériumok és különféle spórák bennemaradnak, mi pedig megisszuk őket.

Rozsdamentes acél kulacs tisztítása

Töltsd meg félig meleg vízzel, és pár csepp mosogatószerrel. Csavard rá a tetejét, és pár másodpercig rázd fel alaposan úgy, hogy belül mindenhova eljusson a víz. Ezután öntsd ki, és öblítsd ki többször sima vízzel, majd fejjel lefelé szárítsd meg! A kupak alapos tisztítását se felejtsd el!

Mosogatógépben

Ha a kulacsod alján találsz jelzést, ami szerint moshatod gépben, nyugodtan rakd be a mosatlanokkal együtt!

Ha vegyszermentesen tisztítanád a műanyag vagy üveg kulacsod

Engedd tele vízzel, adj hozzá fél evőkanál ecetet, és hagyd, hogy a keverék egy éjszakán át tegye a dolgát. Reggel aztán alaposan öblítsd ki meleg vízzel, nem lesz ecetszagú! Ugyanezt kipróbálhatod egy evőkanál szódabikarbónával is, műanyag kulacs vegyszermentes tisztításához ez a legegyszerűbb.

Alumínium kulacs

Ebben az esetben se ecetet, se szódabikarbónát ne használj, tönkre tehetik a kulacsod!

+ Tipp: ja, és az üvegmosó kefét se felejtsd, csak ezzel érhetsz el minden centimétert!

Forrásunk volt.


Még több takarítás itt:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...