Még a húgyúti panaszokon is segíthet a kukorica haja

Csuhézás után azonnal a kukába hajítod a kukorica haját? Ne tedd! Máris mutatjuk, hogy miért nem érdemes kidobni.

Sütve, grillezve vagy főzve szereted a kukoricát? És mit szólnál, ha azt mondanánk, hogy nemcsak a zsenge sárga szemeket tudod elfogyasztani, hanem a kukorica szuper egészséges selyemszakállát vagy más néven a bajuszát is?

Ne dobd ki a kukorica haját, mert még hasznos lehet

Rengeteg pozitív hatással rendelkezik a kukoricabajusz

A kukoricahaj többek között vízhajtó tulajdonsággal rendelkezik, illetve méregtelenítő hatású. A kukoricabajuszból továbbá teát is lehet készíteni, amit egyesek prevenciós jelleggel, valamint húgyúti panaszok kezelésére használnak. A tea külsőleg is alkalmazható, például rovarcsípések és bőrfertőzések esetében, hiszen antibakteriális hatóanyagokat tartalmaz a selyemszakáll.

De a kellemetlen felfázás esetében is hatékony orvosságként szolgál a kukoricahaj-tea. 

Magas vérnyomásban szenvedsz? Ne aggódj, mert a kukoricahajat így is nyugodtan fogyaszthatod. Ha még mindig nem győződtél meg arról, hogy érdemes lenne kukoricahajat enned, akkor most figyelj.

Legfinomabb főtt kukorica

A csöves kukorica legalább annyira a nyár része, mint a vízpart vagy a fagylalt. Magában vagy sóval, harapva vagy egyesével csavargatva ki a szemeket, főzve, párolva, neadjisten mikrózva ...

Bang bang kukorica

A nyári grillezések új kedvence lesz ez az édes-fűszeres szósszal megkent kukorica, ami új szintre emeli a főtt/grillezett kukorica fogalmát. A Bang bang szószra keresztelt pác egyébként ...

Corn ribs

Imádom a főtt kukoricát kiskorom óta, de ez a corn ribs új világot nyitott ki előttem. Akár sütőben is elkészíthetjük otthon, de grillre feldobva lesz a legtutibb!

A bajusz még a rossz koleszterinszintet is csökkenti, illetve elűzi a fáradtságot.

Cikkünk főszereplője továbbá arról híres, hogy a benne lévő bioaktív hatóanyagok és antioxidánsok csökkenthetik a depresszió kialakulásának kockázatát.

Így érdemes elkészítened

Reméljük, ha legközelebb kukoricát készítesz, akkor nem dobod majd ki az értékes és egészséges kukoricahajat. Ha így döntesz, akkor dobd a kukoricabajuszt levesekbe, salátákba vagy turmixokba. Összeaprítva, megszárítva és üvegben tárolva pedig a későbbiekben is felhasználható.

Forrásunk volt.


Még több konyhai tippet találsz itt:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...