Így ne edd a kukoricát, ha szeretnéd megóvni a fogaidat

Végre itt a kukoricaszezon, így nemcsak konzervből ehetjük ezt a sárga zöldséget, hanem frissen is. Azonban egyáltalán nem mindegy, hogyan fogyasztjuk el, ha fogainkra is vigyázni óhajtunk.

Nyáron mindenki csőről eszi a kukoricát, pedig ez nem feltétlenül tesz jót a fogaink egészségének. Bár azt gondolhatnánk, hogy semmilyen problémát nem okozhatunk ezzel, hiszen (ha szerencsénk van), puhára főtt a csemegénk, ennél azonban egy kicsit összetettebb a dolog, méghozzá a kukorica csöve miatt.

Így ne edd a kukoricát, ha szeretnéd megóvni a fogaidat

Az elterjedt evési módok bizonyos ételek esetében kifejezetten károsak lehetnek fogaink egészségére, hiába egészséges az adott étel. Idővel emiatt gyengülhet a fogzománc, károsodhat a fog, és jelentősen növekedhet a fogorvosi beavatkozások szükségessége is

– mondta Dr. Cheryline Pezzullo, a New York Egyetem Fogorvostudományi Karának klinikai professzora.

Ha egyenesen a csőről rágod le a kukoricát, akkor nagyon nagy nyomás helyeződik a fogaidra. Gyakoriak lehetnek a lepattanások, ami után pótlásra, helyreállításra lehet szükség. Szerencsére könnyedén kiküszöbölheted a problémát, ha levágod a kukoricacsőről a szemeket, és úgy fogyasztod el. Ráadásul ezzel a kezed is tiszta marad, így nem szükséges utána órákig mosakodnod.

Forrásunk volt.


Még több a fogakról:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...