Kezdődik az adventi időszak, most már minden a karácsony jegyében zajlik. Eljön nemsokára a szünidő is, a nagy reggelik és közös falatozások időszaka. Ilyenkor legszívesebben mindent mi készítenénk. Ha időnk engedi, csábuljunk el, süssük magunk a reggeli kalácsot és az uzsonnára vagy vacsora utánra – igen, jól olvastátok, vacsora utánra – szánt kuglófot.
Ezeket olvastad már?
Kölcsönözz ünnepi külsőt a megszokott receptnek
Most ne csak egyszerű vajas-foszlós legyen a kalács. Ha mégis így maradna, mert a család nem enged a negyvennyolcból, akkor folyasd le egy kis cukormázzal, szórd meg pirított mandulával. A fehér bevonattal téliesítheted, a mandulapehellyel rusztikusabbá teheted a kalács kinézetét.
A kakaós változat már egy fokkal ünnepélyesebb, de az alkalomhoz legjobban a diós, mákos, fahéjas formatervezett finomságok illenek. Ha megmaradna egy kevéske, aggodalomra nincs okod, tépkedd bele egy felfújtba!
Nagyi Titka lisztajánló
A Nagyi titka süteménylisztek alapanyaga prémium minőségű, magas sikértartalommal és a süteménykészítéshez ideális sütőipari tulajdonságokkal rendelkező búza. A természetes módon magas sikértartalmának köszönhetően a vele készült kalácsok vagy egyéb süteménytészták gyönyörűen megkelnek, könnyűek és puhák lesznek. A Nagyi titka Kelt tészta süteményliszt a legjobb választás élesztővel készült, kelesztést igénylő tésztákhoz és süteményekhez.
...erre használd még:
Ideális aranygaluska, fánkok, kalácsok, bukták, péksütemények, lángos és vastag tésztájú pizza készítéséhez.
Ezeket olvastad már?
Végre itt a kuglófszezon, keverjük a tésztájához a legjobb alapanyagokat. Egy pár ünnepi hozzávalót az előbb már elárultunk nektek. Bővítsük a kört mandulával, mazsolával és illatos fűszerekkel. Legyen kéznél jó minőségű kakaópor, étcsokoládé, és a kávés dobozt se tedd túl messzire, mert egy teáskanálnyi őrölt kávé teljesen feldobja majd a karácsonyi kuglófod!