Gordon Ramsay meglepő titka, amitől tökéletes lesz a kruton

Gordon Ramsay mindig tud újat mutatni, ha főzésről van szó. A kritikus angol séf most elárulta titkát, amitől még ropogósabb és ízletesebb lesz a krémlevesekhez is tökéletes pirított kenyérkocka.

A friss, nyári zöldségek kavalkádjában szívesen főzünk könnyen elkészíthető, gyors és laktató krémleveseket, melyeket igazán jól fel tud dobni néhány ropogós kenyérkocka. A kruton vagy crouton francia eredetű szó, héjat jelent, a klasszikus kenyérkockákat pedig természetesen bagettből készítették, mely vajjal vagy kis olajjal volt megpirítva. Remek maradékmentő, textúrája még izgalmasabbá teszi az ételeket, ha pedig megfogadjuk a híres Gordon Ramsay tanácsát, egészen biztosan kihozhatjuk a kenyérdarabkákból a maximumot.

Gordon Ramsay egyik, pénztárcabarát recepteket bemutató műsorában arról beszélt, hogy a kockáka felvágott kenyeret érdemes sütés előtt egy kis tejbe áztatni.

Elismeri, hogy ez furcsán hangozhat, de biztosít arról, hogy segít hidratálni a kenyeret, és a tej kellemes "krémes textúrát" ad neki.

3:40-től láthatjuk a krutonkészítés furcsa módszerét. Nem kell sok tejet használni, ahogy a videóból látszik, nagyjából egy deci is elég lesz a kenyérnek. Pár percig, amíg az olaj felforrósodik a serpenyőben, simán hagyhatjuk a tejben a kenyérkockákat.

Miután a kenyér megszívta magát, Ramsay óvatosan kinyomkodja, hogy a felesleges folyadékot lecsöpögtesse, majd a darabokat egy forró serpenyőbe teszi egy kis olívaolajjal. A tökéletes ropogást úgy éri el, hogy néhány percig sütögeti a kenyeret, amíg az aranyszínű és ropogós nem lesz. A krutont magában vagy például cézársalátához is fogyaszthatjuk, Ramsay itt fokhagymából, szardellából és petrezselyemből készült sűrű mártással sült báránybifsztekhez adja őket.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

.

Legújabb receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Tejbegrízkeksz

Ízükben a retró menzák tejbegrízeit idézik ezek a kakaóba és fahéjba forgatott, roppanós-omlós kekszek. Elkészítésük lehengerlően egyszerű, elfogyasztásuk pedig még ...

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Egyszerű sajttekercs

A vendégségek koronázatlan királynője a hidegtál. Mindenféle húskészítményt, sajtokat és kencéket szervírozhatunk egy tálcán. A sajttekercs egy keveréke ezeknek, hiszen sajt, sonka, ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!