Gordon Ramsay meglepő titka, amitől tökéletes lesz a kruton

Gordon Ramsay mindig tud újat mutatni, ha főzésről van szó. A kritikus angol séf most elárulta titkát, amitől még ropogósabb és ízletesebb lesz a krémlevesekhez is tökéletes pirított kenyérkocka.

A friss, nyári zöldségek kavalkádjában szívesen főzünk könnyen elkészíthető, gyors és laktató krémleveseket, melyeket igazán jól fel tud dobni néhány ropogós kenyérkocka. A kruton vagy crouton francia eredetű szó, héjat jelent, a klasszikus kenyérkockákat pedig természetesen bagettből készítették, mely vajjal vagy kis olajjal volt megpirítva. Remek maradékmentő, textúrája még izgalmasabbá teszi az ételeket, ha pedig megfogadjuk a híres Gordon Ramsay tanácsát, egészen biztosan kihozhatjuk a kenyérdarabkákból a maximumot.

Gordon Ramsay egyik, pénztárcabarát recepteket bemutató műsorában arról beszélt, hogy a kockáka felvágott kenyeret érdemes sütés előtt egy kis tejbe áztatni.

Elismeri, hogy ez furcsán hangozhat, de biztosít arról, hogy segít hidratálni a kenyeret, és a tej kellemes "krémes textúrát" ad neki.

3:40-től láthatjuk a krutonkészítés furcsa módszerét. Nem kell sok tejet használni, ahogy a videóból látszik, nagyjából egy deci is elég lesz a kenyérnek. Pár percig, amíg az olaj felforrósodik a serpenyőben, simán hagyhatjuk a tejben a kenyérkockákat.

Miután a kenyér megszívta magát, Ramsay óvatosan kinyomkodja, hogy a felesleges folyadékot lecsöpögtesse, majd a darabokat egy forró serpenyőbe teszi egy kis olívaolajjal. A tökéletes ropogást úgy éri el, hogy néhány percig sütögeti a kenyeret, amíg az aranyszínű és ropogós nem lesz. A krutont magában vagy például cézársalátához is fogyaszthatjuk, Ramsay itt fokhagymából, szardellából és petrezselyemből készült sűrű mártással sült báránybifsztekhez adja őket.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...