Olasz színekbe öltöztettük a krumplistésztát, a dinnyelekvár lett az új kedvenc finomságunk

A múlt hét ismét nagyon izgalmasan telt, hiszen megmutattuk, hogyan készíts maradékokból tökéletes pestót, elhoztuk a tökéletes sorbet receptjét, kiderítettük, hogyan lesznek igazán omlósak a kézzel kevert süteményeid, és a nyár legtrendibb konyhai dekortrendjeivel is megismertettünk.

  1. Krumplis tészta dolce vita életérzéssel – A bazsalikompesztós csodafogás örök kedvenc lesz
    1.

    Krumplis tészta dolce vita életérzéssel – A bazsalikompesztós csodafogás örök kedvenc lesz

    A krumplis tészta igazi komfortkaja, a magyar konyha gyerekek és felnőttek által is okkal szeretett étele. Mi lenne, ha a fűszerpaprikát bazsalikomra, a fodros kockát pedig hosszú szálú tésztára cserélnénk? Az eredmény tökéletesen működik, mutatjuk is, mennyire!

  2. Készítsd el a saját, egyedi maradékmentő pestódat, itt az alaprecept
    2.

    Készítsd el a saját, egyedi maradékmentő pestódat, itt az alaprecept

    Mit szólnánk egy olyan recepthez, amivel egyszerre megmenthetjük a konyhában fonnyadó zöldeket, és még egy elképesztően finom szószt is kapunk, amivel bármilyen ételt könnyen feldobhatunk? Ha felkeltette az érdeklődésünket, olvassunk tovább!

  3. Itt a házi sorbet alapreceptje, amit bármilyen gyümölcsből elkészíthetsz
    3.

    Itt a házi sorbet alapreceptje, amit bármilyen gyümölcsből elkészíthetsz

    A nyári meleg és a bőségesen kapható friss gyümölcsök minden évben életre hívják a sorbet műfaját. Ez a hűsítő jeges édesség akár otthon is elkészíthető, ráadásul bármilyen gyümölcsből.

  4. Így lesznek igazán omlósak a kézzel kevert süteményeid
    4.

    Így lesznek igazán omlósak a kézzel kevert süteményeid

    Sokszor hallhatjuk a szigorú szabályt, hogy ne keverjük túl a sütemények tésztáját, különben rágósak lesznek. Ezt tényleg érdemes betartani, még akkor is, ha nem mixerrel, hanem kézzel dolgozunk.

  5. Két nyárízű dinnyelekvár, amivel az egész gyümölcsöt befőzheted
    5.

    Két nyárízű dinnyelekvár, amivel az egész gyümölcsöt befőzheted

    A nyár legnagyobb ajándékai a friss gyümölcsök és zöldségek. Annak érdekében, hogy ebből a kincsből minél többet megmentsünk a télre, világszerte a befőzés különböző fajtáit alkalmazzuk. Cikksorozatunkban ezekből mutatunk be néhányat, sőt, el is készítjük őket. Induljon a Lekvárosnézés!

  6. Elérkezett az idő, hogy házilag készítsd a tejszínhabot a látványos desszertekért
    6.

    Elérkezett az idő, hogy házilag készítsd a tejszínhabot a látványos desszertekért

    Itt az ideje, hogy letedd a flakont, és te magad készítsd a desszertek tökéletes megkoronázásához a tejszínhabot. Egyszerű, mégis nagyszerű módja, hogy feldobd a desszerted.

  7. Galette-mánia: íme egy lecsós-grillzöldséges és egy karamellizált salottás-répás változat
    7.

    Galette-mánia: íme egy lecsós-grillzöldséges és egy karamellizált salottás-répás változat

    Galette-et édes formában, gyümölcsökkel biztos mindannyian kóstoltatok vagy legalábbis hallottatok már róla, de ugyanilyen tésztát sós változatban még nem feltétlenül láttatok. Most itt van két zöldséges gyöngyszem, próbáljátok ki őket!

  8. Itt a ress és harsogós ZÖLDBAB, a nyár egyik favorit alapanyaga
    8.

    Itt a ress és harsogós ZÖLDBAB, a nyár egyik favorit alapanyaga

    Legyen zöld vagy sárga, készüljön belőle leves, főzelék vagy éppen rakottas, a zöldbab a hazai konyha egyik legkedveltebb zöldségféléje, klasszikus, családi kedvenceink sora készül belőle – cikkünkből kiderül, miért érdemes ilyenkor (is) jó sokat fogyasztani belőle.

  9. Itt vannak az idei nyár ütős konyhai dekortrendjei
    9.

    Itt vannak az idei nyár ütős konyhai dekortrendjei

    Idén nyáron csodálatos, gazdag részletek és szebbnél szebb árnyalatok vidítanak fel minket főzés közben a konyhában.

  10. Itt a legjobb módszer arra, hogy felmelegítsd a palacsintát
    10.

    Itt a legjobb módszer arra, hogy felmelegítsd a palacsintát

    Túl sok amerikai palacsinta készült vasárnap reggel, és el kellett tenni a hűtőbe vagy a fagyasztóba? Semmi gond, ezzel a trükkel könnyedén és gyorsan fel tudod melegíteni!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...