-
1.
Krumplis tészta dolce vita életérzéssel – A bazsalikompesztós csodafogás örök kedvenc lesz
A krumplis tészta igazi komfortkaja, a magyar konyha gyerekek és felnőttek által is okkal szeretett étele. Mi lenne, ha a fűszerpaprikát bazsalikomra, a fodros kockát pedig hosszú szálú tésztára cserélnénk? Az eredmény tökéletesen működik, mutatjuk is, mennyire!
-
2.
Készítsd el a saját, egyedi maradékmentő pestódat, itt az alaprecept
Mit szólnánk egy olyan recepthez, amivel egyszerre megmenthetjük a konyhában fonnyadó zöldeket, és még egy elképesztően finom szószt is kapunk, amivel bármilyen ételt könnyen feldobhatunk? Ha felkeltette az érdeklődésünket, olvassunk tovább!
-
3.
Itt a házi sorbet alapreceptje, amit bármilyen gyümölcsből elkészíthetsz
A nyári meleg és a bőségesen kapható friss gyümölcsök minden évben életre hívják a sorbet műfaját. Ez a hűsítő jeges édesség akár otthon is elkészíthető, ráadásul bármilyen gyümölcsből.
-
4.
Így lesznek igazán omlósak a kézzel kevert süteményeid
Sokszor hallhatjuk a szigorú szabályt, hogy ne keverjük túl a sütemények tésztáját, különben rágósak lesznek. Ezt tényleg érdemes betartani, még akkor is, ha nem mixerrel, hanem kézzel dolgozunk.
-
5.
Két nyárízű dinnyelekvár, amivel az egész gyümölcsöt befőzheted
A nyár legnagyobb ajándékai a friss gyümölcsök és zöldségek. Annak érdekében, hogy ebből a kincsből minél többet megmentsünk a télre, világszerte a befőzés különböző fajtáit alkalmazzuk. Cikksorozatunkban ezekből mutatunk be néhányat, sőt, el is készítjük őket. Induljon a Lekvárosnézés!
-
6.
Elérkezett az idő, hogy házilag készítsd a tejszínhabot a látványos desszertekért
Itt az ideje, hogy letedd a flakont, és te magad készítsd a desszertek tökéletes megkoronázásához a tejszínhabot. Egyszerű, mégis nagyszerű módja, hogy feldobd a desszerted.
-
7.
Galette-mánia: íme egy lecsós-grillzöldséges és egy karamellizált salottás-répás változat
Galette-et édes formában, gyümölcsökkel biztos mindannyian kóstoltatok vagy legalábbis hallottatok már róla, de ugyanilyen tésztát sós változatban még nem feltétlenül láttatok. Most itt van két zöldséges gyöngyszem, próbáljátok ki őket!
-
8.
Itt a ress és harsogós ZÖLDBAB, a nyár egyik favorit alapanyaga
Legyen zöld vagy sárga, készüljön belőle leves, főzelék vagy éppen rakottas, a zöldbab a hazai konyha egyik legkedveltebb zöldségféléje, klasszikus, családi kedvenceink sora készül belőle – cikkünkből kiderül, miért érdemes ilyenkor (is) jó sokat fogyasztani belőle.
-
9.
Itt vannak az idei nyár ütős konyhai dekortrendjei
Idén nyáron csodálatos, gazdag részletek és szebbnél szebb árnyalatok vidítanak fel minket főzés közben a konyhában.
-
10.
Itt a legjobb módszer arra, hogy felmelegítsd a palacsintát
Túl sok amerikai palacsinta készült vasárnap reggel, és el kellett tenni a hűtőbe vagy a fagyasztóba? Semmi gond, ezzel a trükkel könnyedén és gyorsan fel tudod melegíteni!
Olasz színekbe öltöztettük a krumplistésztát, a dinnyelekvár lett az új kedvenc finomságunk
A múlt hét ismét nagyon izgalmasan telt, hiszen megmutattuk, hogyan készíts maradékokból tökéletes pestót, elhoztuk a tökéletes sorbet receptjét, kiderítettük, hogyan lesznek igazán omlósak a kézzel kevert süteményeid, és a nyár legtrendibb konyhai dekortrendjeivel is megismertettünk.