Így lesz tökély a nudlik, gnocchik, gombócok krumplis masszája

Technikailag ugyanazt a krumplis masszát használjuk, ha szilvás gombócot, túrós barátfülét vagy olasz paradicsomos gnocchit főzünk: nézzük, mitől lesz mindegyik tökéletes!

Annak ellenére, hogy a fent felsorolt étkek mind milyen különbözőek, alapjukat mégis ugyanaz a krumplis massza adja. A nemzetek konyháin átívelő tésztagombóc, ami lisztből, főtt burgonyából és néha hozzáadott tojásból áll, ugyan nem egy borzasztóan bonyolult receptúra, mégis gyakran dönthet úgy, hogy elkezd makacskodni. Ilyenkor ragad, szétmállik, nem fő meg rendesen: az alábbi tippekkel szerencsére kikerülhetünk minden galibát.

Nézd meg galériánkban, mitől lesz tökéletes a gombócok és gnocchik krumplis masszája!

Ha megvan az elmélet, jöhet a gyakorlat:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket a konyhai tippeket is fogadd meg:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Panettone cukorbetegeknek

A kalács tésztája nagyon könnyű és laza annak ellenére. hogy tönkölyliszttel készült. Ünnep előtt pár nappal megsüthetjük, majd száraz, hűvös helyen konyharuhával letakarva ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...