Így készítsd a krumplit nyáron, hogy ne nehezítsen el

A krumpli a legolcsóbb és legsokszínűbb zöldségünk, nyáron mégis hajlamosak vagyunk kicsit háttérbe szorítani a nagy szezonális bőség miatt. Pedig abszolút juthat neki hely a konyhában, csak meg kell tanulnunk nyáriasan, könnyedén használni.

Miért enne az ember nyáron krumplit, ha helyette ehet inkább padlizsánt, paradicsomot, paprikát, cukkinit, zöldbabot és –borsót, friss, zamatos és harsány idényzöldségeket? Hiszen ez utóbbiak sokkal izgalmasabban használhatók, ráadásul nem is nehezítik el annyira a gyomrot, mint a burgonya. Érthető, ha nem vágyunk az olyan súlyos, téliesnek mondható ételekre, mint a paprikás krumpli, pásztortarhonya, rakott krumpli és társaik – de nem is merül ki feltétlenül ennyiben a gumózöldség tudománya. Elkészíthetjük nyáriasan is, csak kövessük az alábbi tanácsokat.

Nézd meg galériánkban a krumpli nyárias, könnyed elkészítési módjait!

Receptek a kísérletezéshez:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több nyárias ötlet és recept vár rád:

Címlapról ajánljuk

További cikkek