Így készítsd a krumplit nyáron, hogy ne nehezítsen el

A krumpli a legolcsóbb és legsokszínűbb zöldségünk, nyáron mégis hajlamosak vagyunk kicsit háttérbe szorítani a nagy szezonális bőség miatt. Pedig abszolút juthat neki hely a konyhában, csak meg kell tanulnunk nyáriasan, könnyedén használni.

Miért enne az ember nyáron krumplit, ha helyette ehet inkább padlizsánt, paradicsomot, paprikát, cukkinit, zöldbabot és –borsót, friss, zamatos és harsány idényzöldségeket? Hiszen ez utóbbiak sokkal izgalmasabban használhatók, ráadásul nem is nehezítik el annyira a gyomrot, mint a burgonya. Érthető, ha nem vágyunk az olyan súlyos, téliesnek mondható ételekre, mint a paprikás krumpli, pásztortarhonya, rakott krumpli és társaik – de nem is merül ki feltétlenül ennyiben a gumózöldség tudománya. Elkészíthetjük nyáriasan is, csak kövessük az alábbi tanácsokat.

Nézd meg galériánkban a krumpli nyárias, könnyed elkészítési módjait!

Receptek a kísérletezéshez:

Nyárias újkrumplifőzelék

Az újburgonyaszezon leghagyományosabb, mégis egyik leglaktatóbb fogása a krumplifőzelék. Ha még nem próbáltad ezt az ízvilágot, mindenképp teszteld le, hiszen a kapor és a joghurt ...

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több nyárias ötlet és recept vár rád:

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...