Így készítsd a krumplit nyáron, hogy ne nehezítsen el

A krumpli a legolcsóbb és legsokszínűbb zöldségünk, nyáron mégis hajlamosak vagyunk kicsit háttérbe szorítani a nagy szezonális bőség miatt. Pedig abszolút juthat neki hely a konyhában, csak meg kell tanulnunk nyáriasan, könnyedén használni.

Miért enne az ember nyáron krumplit, ha helyette ehet inkább padlizsánt, paradicsomot, paprikát, cukkinit, zöldbabot és –borsót, friss, zamatos és harsány idényzöldségeket? Hiszen ez utóbbiak sokkal izgalmasabban használhatók, ráadásul nem is nehezítik el annyira a gyomrot, mint a burgonya. Érthető, ha nem vágyunk az olyan súlyos, téliesnek mondható ételekre, mint a paprikás krumpli, pásztortarhonya, rakott krumpli és társaik – de nem is merül ki feltétlenül ennyiben a gumózöldség tudománya. Elkészíthetjük nyáriasan is, csak kövessük az alábbi tanácsokat.

Nézd meg galériánkban a krumpli nyárias, könnyed elkészítési módjait!

Receptek a kísérletezéshez:

Nyárias újkrumplifőzelék

Az újburgonyaszezon leghagyományosabb, mégis egyik leglaktatóbb fogása a krumplifőzelék. Ha még nem próbáltad ezt az ízvilágot, mindenképp teszteld le, hiszen a kapor és a joghurt ...

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több nyárias ötlet és recept vár rád:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...