Így úszhatod meg a krumplipucolást, ha pürét készítesz

Egyszerre letudhatod a hámozást és a pürésítést is, ha így készíted a krumplipürét.

A karácsonyi sürgés-forgásban minden perc számít a konyhában, így kincset érnek azok a trükkök, amikkel időt spórolhatunk. Valószínűleg sokak asztalára kerül majd krumplipüré is, mint köret, ami valljuk be, nem két perc alatt készül el. Szerencsére egy TikTok-felhasználó rájött, hogyan csökkenthetjük az elkészítési idejét.

Így úszhatod meg a krumplipucolást, ha pürét készítesz

Lora McLaughlin Peterson, a főző- és életmódszakértő lépésről lépésre szóló útmutatót tett közzé a TikTokon, hogy felvilágosítsa azokat, akik szeretik a héj nélküli házi krumplipürét – írja az nlc.hu.

@lorafied

Just in time for the holidays! ##potatopeeler ##potatohacks ##peelingpotatoes ##fyp ##fy ##foryou ##kitchenhacks ##kitchentrick ##cookinghacks ##potatohack

♬ Buttercup - Jack Stauber

Első lépésként főzzük meg a burgonyát egészben, majd öntsük le róla a vizet, vágjuk félbe a krumplit. Fogjunk egy tálat és tegyünk rá egy sütőrácsot, végül nyomjuk át rajta a burgonyákat úgy, hogy a héjuk megmaradjon.

Rengeteg nézőt lenyűgözött a nő felfedezése, az egyik felhasználó pedig arra is rájött, mit csinálhatunk a megmaradt burgonyahéjakkal: szórjuk meg sóval, borssal, locsoljuk meg egy kevés olajjal, majd tegyük a sütőbe grill fokozatra!


Még több krumplipüré:

Címlapról ajánljuk