Így úszhatod meg a krumplipucolást, ha pürét készítesz

Egyszerre letudhatod a hámozást és a pürésítést is, ha így készíted a krumplipürét.

A karácsonyi sürgés-forgásban minden perc számít a konyhában, így kincset érnek azok a trükkök, amikkel időt spórolhatunk. Valószínűleg sokak asztalára kerül majd krumplipüré is, mint köret, ami valljuk be, nem két perc alatt készül el. Szerencsére egy TikTok-felhasználó rájött, hogyan csökkenthetjük az elkészítési idejét.

Így úszhatod meg a krumplipucolást, ha pürét készítesz

Lora McLaughlin Peterson, a főző- és életmódszakértő lépésről lépésre szóló útmutatót tett közzé a TikTokon, hogy felvilágosítsa azokat, akik szeretik a héj nélküli házi krumplipürét – írja az nlc.hu.

@lorafied

Just in time for the holidays! ##potatopeeler ##potatohacks ##peelingpotatoes ##fyp ##fy ##foryou ##kitchenhacks ##kitchentrick ##cookinghacks ##potatohack

♬ Buttercup - Jack Stauber

Első lépésként főzzük meg a burgonyát egészben, majd öntsük le róla a vizet, vágjuk félbe a krumplit. Fogjunk egy tálat és tegyünk rá egy sütőrácsot, végül nyomjuk át rajta a burgonyákat úgy, hogy a héjuk megmaradjon.

Rengeteg nézőt lenyűgözött a nő felfedezése, az egyik felhasználó pedig arra is rájött, mit csinálhatunk a megmaradt burgonyahéjakkal: szórjuk meg sóval, borssal, locsoljuk meg egy kevés olajjal, majd tegyük a sütőbe grill fokozatra!


Még több krumplipüré:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...