Újabb festményt öntöttek le, ezúttal krumplipürét kapott

10 nappal ezelőtt Vincente Van Gogh egyik festményét érte támadás, ezúttal Monet egyik alkotása kapott egy adag krumplipürét az arcába.

Néhány nappal ezelőtt a Just Stop Oil szervezet aktivistái paradicsomlevest öntöttek Vincent van Gogh Napraforgók című festményére a londoni Nemzeti Galériában. Az eset akkor hatalmas port kavart, azonban, úgy tűnik, a csoport tagjait nem riasztotta el attól, hogy megismételjék tettüket: ezúttal Monet Szénakazlak című festményét dobták meg egy adag krumplipürével.

Szerencsére ebben a festményben sem tudtak kárt tenni, ugyanis 111 millió dollárért eladott festményt üveglap védi.

Klímakatasztrófában vagyunk, és csak a paradicsomlevestől vagy a krumplipürétől félted a festményt?. Tudod, hogy én mitől félek? Félek, mert a tudomány azt mondja, hogy 2050-ben nem fogjuk tudni etetni a családjainkat. Krumplipüré kell egy festményre, hogy meghallgass? Ez a festmény semmit sem fog érni, ha az élelemért kell harcolnunk. Mikor fogtok végre figyelni? Mikor kezdtek végre figyelni, és mikor hagyjátok abba a szokásos üzletmenetet?

– kérdezte az egyik aktivista.

Miután leöntötték a festményt, a két aktivista a falhoz ragasztotta a kezét.

Ha egy festményt krumplipürével vagy paradicsomlevessel kell megdobálni ahhoz, hogy emlékeztessük a társadalmat arra, hogy a fosszilis energia mindannyiunkat megöl, akkor krumplipürét kenünk egy festményre

– tették hozzá.

A németországi múzeum szóvivője elmondta, hogy a rendőrök gyorsan kiérkeztek a helyszínre, és könnyedén leválasztották az aktivistákat a falról. Azt egyelőre vizsgálják, hogy a püré eljutott-e a festményig.

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de mi inkább befaljuk a krumplipürét, ahelyett hogy festményekre öntenénk. Ha egyetértetek, akkor íme néhány szuper recept:

Krémes burgonyapüré

Az egyik, ha nem "a" legnépszerűbb köret a krumplipüré. Mindannyian máshogy készítjük, van, aki teljesen csomómentesen szereti, más darabkákkal, sokan vajjal krémesítik, mások tejjel, ...

Forrásunk volt.


Ezek is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...