Krumplihéjból csipszet? NANÁ!

A legjobb dolog, ami levágott, kukába szánt alma- vagy krumplihéjjal történhet. Mutatjuk máris!

Megpucoltál egy halom krumplit a krumplipüréhez, és itt állsz a tálcával a kezedben, rajta a héjhalom? Ugyanez almával, mert már sül is az almás pite? Ne dobd ki a héjakat, hiszen mindkettőből készíthetsz csipszet! Maradékmentés, házi finomság, nulla pazarlás, ráadásul mindkettő isteni - mit mondjunk még?

Krumplicsipsz krumplihéjból:

Végy egy halom krumplihéjat, mosd meg, és ~ 200 fokos sütőben süsd kb. 15-20 percig ropogósra némi olívaolajjal meglocsolva, sózva, borsozva, de akár fokhagymát, rozmaringot, egyéb fűszert is tehetsz rá - finom lesz, valahol félúton a csipsz és a sült krumpli között.

Almacsipsz almahéjból:

Végy egy halom almahéjat, tedd tepsire, és pirítsd meg ~180 fokos sütőben fahéjas olvasztott vajba hempergetve mintegy 10-12 percig.

Ezt is ajánljuk!

Maradékmentő ötletek

(cikkforrás: thekitchn)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk