Megpucoltál egy halom krumplit a krumplipüréhez, és itt állsz a tálcával a kezedben, rajta a héjhalom? Ugyanez almával, mert már sül is az almás pite? Ne dobd ki a héjakat, hiszen mindkettőből készíthetsz csipszet! Maradékmentés, házi finomság, nulla pazarlás, ráadásul mindkettő isteni - mit mondjunk még?
Krumplicsipsz krumplihéjból:
Végy egy halom krumplihéjat, mosd meg, és ~ 200 fokos sütőben süsd kb. 15-20 percig ropogósra némi olívaolajjal meglocsolva, sózva, borsozva, de akár fokhagymát, rozmaringot, egyéb fűszert is tehetsz rá - finom lesz, valahol félúton a csipsz és a sült krumpli között.
Almacsipsz almahéjból:
Végy egy halom almahéjat, tedd tepsire, és pirítsd meg ~180 fokos sütőben fahéjas olvasztott vajba hempergetve mintegy 10-12 percig.
Ezt is ajánljuk!
(cikkforrás: thekitchn)