4 izgalmas feltét, aminek egy tál krémlevesen a helye

Amikor főzünk egy nagy fazék selymes, ízgazdag krémlevest, mindig felmerül az égető kérdés, hogy akkor most vajon mit is tegyünk a tetejére. És míg elintézhetjük a témát egy marék ropogós kenyérkockával, vannak sokkal izgalmasabb megoldások is.

Vannak örök kombinációk a konyhában: a pörkölt mellé kell a nokedli, a harcsapaprikás túrós csuszáért kiált, és a krémleves sem krémleves valamilyen ropogós feltét nélkül. Erre a feltett feltétkérdésre általában az olajon pirított kruton a válaszunk, ami egy gyors, megbízható, (egyes esetekben maradékmentő) megoldás lehet. Ezekért a tulajdonságaiért nagyon szeretjük is a kenyérkockát, néha mégis valami extrábbra vágyik az ember. Az ilyen esetekben helyezzük a krémlevesre az alábbi feltétek egyikét.

4 izgalmas feltét, aminek egy tál krémlevesen a helye

Sajtos szendvics

Sokan tesznek pirított kenyeret és reszelt sajtot a krémlevesre. De akkor miért ne lehetne ötvözni a kettőt, és létrehozni valami igazán észbontót? Természetesen a sajtos szendvicsről van szó, ami megannyi krémlevesnek kiváló kiegészítője lehet.

Készítsünk egy egyszerű sajtos-vajas melegszendvicset a serpenyőben, de akár egy sima, egykenyeres sajtos pirítós is megteszi.

A sajtos szendvicset helyezzük a tálakba kiszedett krémleves tetejére, vagy kínáljuk külön, a leves mellett. Kiválóan lehet vele tunkolni, és a szaftos sajtos kenyér nem is ázik el olyan gyorsan, mint a nyers szelet. Nagyon jól illik például a paradicsomos levesekhez.

Sült paradicsomos fehérbabkrémleves

Sokféle módon lehet krémes levestextúrát létrehozni tejszín vagy más egyéb tejtermék hozzáadása nélkül, például keményítőtartalmú zöldségek felhasználásával. Az édesburgonya ...

Chips

Valljuk be, mind szeretnénk chipset tenni ételekre! Ezt amúgy már egyre több helyen meg is tesszük: vannak például rántott húsok, ahol az összetört burgonyaszirom a panírba kerül, tehát a chips konyhai használata abszolút nem idegen dolog.

Egy marék vékony, ropogósra sült krumplinál kevés izgalmasabb dolgot tehetünk a krémlevesünkre. Ráadásul nem is kell vele bajlódni, nincs sütés vagy főzés, a gyors megoldás bármikor ott lapulhat a kamránkban.

Persze ne együnk mindig chipset a levessel, és ha tehetjük, válasszunk egy valamivel „egészségesebb” fajtát.

Tortilla

A tortilla is hasonló módon működhet együtt a leveseinkkel, mint a chips, sőt, egy kicsit sokszínűbben is, mint egyszerű, burgonyás rokona. Használhatjuk az egész lapokat, és sajttal készíthetünk belőlük quesadillát, amit cikkekre vágva tehetünk a leves mellé.

Sajt nélkül, megannyi fűszer és egy kis olaj hozzáadásával megalkothatjuk a saját ízlésünkre szabott tortillachipsünket: fantasztikusan ropogós feltétet kapunk így.

Grillcsirke

És hogy valami húsos is legyen: alakítsuk a levesünket (majdnem) főétellé, néhány darab maradék grillcsirke segítségével. Persze bármilyen, előző napról eltett csirkesült is megteszi. A lényeg, hogy vágjuk apróra a húst, majd egy serpenyőben melegítsük fel úgy, hogy kissé oda is piruljon.

Így lesznek szaftosabb, puhább és egészen ropogós részei is a csirkefeltétünknek, ami még izgalmasabbá teszi a leves kanalazását. Ráadásul olyan laktató lesz tőle a fogás, hogy szinte már csak egy desszertre lesz szükségünk utána.

Selymes sültgomba-krémleves

Ha csak egyetlen krémlevest ehetnénk, valószínüleg mi a gomba mellett tennénk le voksunkat, akkora kedvencünk. Ha igazán különlegesen szeretnétek elkészíteni, használjatok többféle ...

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Less el még több izgalmas konyhai ötletet:

Legújabb receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...

Medvehagymás sós rúd

Kívül enyhén roppanós, belül mégis eszméletlenül omlós sós rudak várnak, karakteres medvehagymával megspékelve. Utolsó pillanatos vendégvárónak tökéletes, ugyanis nem kell ...

Spenótos-fetás sajtos masni

Görög ízvilág ihlette ezt a gyors házi sajtos masnit: a kész leveles tésztába spenótos-fetás tölteléket kenhetünk. Itt azonban még nem fogynak el a jó dolgok: a fonatokra plusz reszelt ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezeket a sonkákat ne vedd meg a boltban, mert megbánod

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) idén sem hagyja magára azokat a vásárlókat, akik nehezebben igazodnak el a széles választékú sonkakínálatot nézegetve. Összegyűjtötték, mi mindenre kell figyelni, hogy a lehető legjobb minőségű, valóban jóízű sonkák kerüljenek az ünnepi asztalra!

Top Receptek

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!