Vannak örök kombinációk a konyhában: a pörkölt mellé kell a nokedli, a harcsapaprikás túrós csuszáért kiált, és a krémleves sem krémleves valamilyen ropogós feltét nélkül. Erre a feltett feltétkérdésre általában az olajon pirított kruton a válaszunk, ami egy gyors, megbízható, (egyes esetekben maradékmentő) megoldás lehet. Ezekért a tulajdonságaiért nagyon szeretjük is a kenyérkockát, néha mégis valami extrábbra vágyik az ember. Az ilyen esetekben helyezzük a krémlevesre az alábbi feltétek egyikét.
Sajtos szendvics
Sokan tesznek pirított kenyeret és reszelt sajtot a krémlevesre. De akkor miért ne lehetne ötvözni a kettőt, és létrehozni valami igazán észbontót? Természetesen a sajtos szendvicsről van szó, ami megannyi krémlevesnek kiváló kiegészítője lehet.
Készítsünk egy egyszerű sajtos-vajas melegszendvicset a serpenyőben, de akár egy sima, egykenyeres sajtos pirítós is megteszi.
A sajtos szendvicset helyezzük a tálakba kiszedett krémleves tetejére, vagy kínáljuk külön, a leves mellett. Kiválóan lehet vele tunkolni, és a szaftos sajtos kenyér nem is ázik el olyan gyorsan, mint a nyers szelet. Nagyon jól illik például a paradicsomos levesekhez.
Chips
Valljuk be, mind szeretnénk chipset tenni ételekre! Ezt amúgy már egyre több helyen meg is tesszük: vannak például rántott húsok, ahol az összetört burgonyaszirom a panírba kerül, tehát a chips konyhai használata abszolút nem idegen dolog.
Egy marék vékony, ropogósra sült krumplinál kevés izgalmasabb dolgot tehetünk a krémlevesünkre. Ráadásul nem is kell vele bajlódni, nincs sütés vagy főzés, a gyors megoldás bármikor ott lapulhat a kamránkban.
Persze ne együnk mindig chipset a levessel, és ha tehetjük, válasszunk egy valamivel „egészségesebb” fajtát.
Tortilla
A tortilla is hasonló módon működhet együtt a leveseinkkel, mint a chips, sőt, egy kicsit sokszínűbben is, mint egyszerű, burgonyás rokona. Használhatjuk az egész lapokat, és sajttal készíthetünk belőlük quesadillát, amit cikkekre vágva tehetünk a leves mellé.
Sajt nélkül, megannyi fűszer és egy kis olaj hozzáadásával megalkothatjuk a saját ízlésünkre szabott tortillachipsünket: fantasztikusan ropogós feltétet kapunk így.
Grillcsirke
És hogy valami húsos is legyen: alakítsuk a levesünket (majdnem) főétellé, néhány darab maradék grillcsirke segítségével. Persze bármilyen, előző napról eltett csirkesült is megteszi. A lényeg, hogy vágjuk apróra a húst, majd egy serpenyőben melegítsük fel úgy, hogy kissé oda is piruljon.
Így lesznek szaftosabb, puhább és egészen ropogós részei is a csirkefeltétünknek, ami még izgalmasabbá teszi a leves kanalazását. Ráadásul olyan laktató lesz tőle a fogás, hogy szinte már csak egy desszertre lesz szükségünk utána.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Less el még több izgalmas konyhai ötletet: