5 húsvéti fogás, amit érdemes közel-keleti stílusban elkészíteni

Eléggé megoszlanak a vélemények, ha újragondolt klasszikus fogásokról van szó, hiszen akadnak olyanok, akik nem szívesen nyúlnak bele a régi receptekbe. Mi sem szeretnénk elrontani a nagy kedvenceket, ám úgy hisszük, hogy egy-két közel-keleti fűszerrel vagy főzési módszerrel még magasabb szintre tudjuk emelni a jól ismert húsvéti ételeinket.

Szinte egyetlen húsvéti ünnepség sem lehet teljes egy szépen fonott kalács, egy szaftos sonka vagy báránysült és egy isteni hidegtál jelenléte nélkül. No, meg persze nem hiányozhatnak a húsvéti asztalról a torták és más ínycsiklandozó édességek sem. Legújabb cikkünkben a felsorolt húsvéti finomságok közül többet is közel-keleti stílussal fűszereztünk, hogy egy kicsit különlegesebb és változatosabb aromájú fogást kapjunk. A végeredményben szerintünk te sem fogsz csalódni!

Nézd meg a galériában, mely húsvéti fogásokat érdemes közel-keleti aromákkal kombinálni

Még több közel-keleti finomságról olvashatsz itt:

5+1 ízes-zamatos közel-keleti sajt, ha unod a mackót

Ha a közel-keleti ételekre gondolunk, akkor általában a kebab és társai jutnak eszünkbe, pedig különlegesebbnél különlegesebb sajtfélékkel büszkélkedhet a régió gasztronómiája. Nem szeretném túlhájpolni a közel-keleti sajtféléket, de ha szereted a fűszeres, krémes, grillezhető és süthető finomságokat, akkor ezeket is imádni fogod.

Dimashky-Korompai Tímea

5 közel-keleti sós sütemény, ami csak arra vár, hogy megismerd

Ha belépünk egy hazai pékségbe, akkor azonnal szembe találjuk magunkat egy seregnyi kakaós csigával, túrós batyuval, virslis párnával meg sajtos rúddal. Na de vajon milyen sós sütemények várnak ránk, ha betérünk egy közel-keleti pékségbe? Most csokorba szedtük neked a legnépszerűbb finomságokat, és azt is, hogy milyen különbségek akadnak egy magyar és egy közel-keleti pékség között!

Dimashky-Korompai Tímea

4 közel-keleti saláta, ami legalább olyan jó, mint az uborkasaláta

Ha salátákról van szó, akkor nekünk, magyaroknak is megvannak a nagy kedvenceink, így például a tejfölös, ecetes, pirospaprikával megszórt uborkasaláta. És ahogy mi sem tudjuk elképzelni a hétvégi rántott húst az említett saláta nélkül, úgy a közel-keleti országokban élők sem tekintik teljesnek a menüt, ha hiányzik az étkezőasztalról a gazdag és frissítő saláta. Most bemutatjuk a régió leghíresebb salátáit!

Dimashky-Korompai Tímea

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több érdekes cikk, ami érdekelhet:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...