5 közel-keleti fogás, ami nem hiányozhat a régió húsvéti lakomájából

A húsvét a keresztény egyház egyik legfontosabb és legnagyobb ünnepe, de emellett nem tudunk megfeledkezni a vele járó fantasztikusabbnál fantasztikusabb fogásokról, így például a főtt sonkáról és a kalácsról sem. Hasonlóképpen a Közel-Kelet lakói is tűkön ülve várják minden évben, hogy elérkezzen a nagy húsvéti lakoma napja. De vajon ők milyen fogásokkal ünnepelnek? Mi most csokorba szedtük a legnépszerűbb fogásokat!

Nemrég írtunk arról, hogy a nagyböjti időszakban elsősorban laktató leveseket és frissítő salátákat fogyasztanak a közel-keleti országok lakói. De ezenfelül moussaka, kibbeh seniyeh, barasia, yalanjimujaddarakosharyful medamesfattoush is az asztalra kerülhet. Nagypéntek közeledtével aztán sokan a tenger gyümölcsei mellett teszik le a voksukat, így például gyakran esznek sült halat zöldségekkel. Az ilyenkor fogyasztott finomságok igazodnak a szezonális hagyományokhoz, ugyanakkor pedig fantasztikus ízélményt nyújtanak. A húsvét a Közel-Keleten is összekapcsolja a nemzedékeket, feleleveníti a szokásokat és hagyományokat, melyek közül a legnépszerűbbek közé tartozik a tojásfestés és a nálunk kevésbé ismert tojástörés.

A húsvétvasárnapi ebédet együtt készíti el a család

A húsvétvasárnapi ebéd elkészítése egy közös feladat a családok számára. A közel-keleti háztartásokban olyan fogások kerülnek ilyenkor az asztalra, mint a szaftos bárány, a ma'moul, a töltött datolya, a halva és különféle péksütemények. De nem feledkezhetünk meg a csokitojásokról és a csokinyuszikról sem, amelyek az ünnep nagy kedvencei. Ha kíváncsi vagy, milyen csodálatos fogásokkal ünnepelnek a Közel-Keleten, akkor indulj el velünk el egy utazásra, és ismerd meg a közel-keleti húsvéti finomságokat.

Nézd meg a galériában, milyen húsvéti lakomával ünnepelnek a Közel-Keleten

Még több közel-keleti érdekességről olvashatsz itt:

4 közel-keleti saláta, ami legalább olyan jó, mint az uborkasaláta

Ha salátákról van szó, akkor nekünk, magyaroknak is megvannak a nagy kedvenceink, így például a tejfölös, ecetes, pirospaprikával megszórt uborkasaláta. És ahogy mi sem tudjuk elképzelni a hétvégi rántott húst az említett saláta nélkül, úgy a közel-keleti országokban élők sem tekintik teljesnek a menüt, ha hiányzik az étkezőasztalról a gazdag és frissítő saláta. Most bemutatjuk a régió leghíresebb salátáit!

Dimashky-Korompai Tímea

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több érdekes cikk, ami érdekelhet:

Címlapról ajánljuk

További cikkek