4 fullos közel-keleti húsos fogás, ami köröket ver a gyrosra

Felejtsd el egy kis időre, az utak menti bódékban árult, száraz krumplival és fonnyadt salátával kínált gyrost, és próbálj ki helyette egy hihetetlenül finom közel-keleti húsos fogást, ami tele van ízekkel és aromákkal! Tudjuk, hogy nem minden esetben olyan könnyű ezeket a finomságokat megkóstolni, mint egy gyrost, de szeretnénk, ha legalább megismernéd őket.

A közel-keleti régió konyhája rendkívül változatos, de sok esetben hasonló összetevőket tartalmaz, ilyen például az olajbogyó, a szezámmag, a menta, a csicseriborsó és a petrezselyem is. A régió leghíresebb ételeinek eredetéről hosszasan vitatkozhatnánk, de a legtöbben egyetértenek abban, hogy a közel-keleti gasztronómiát a szíriai, libanoni és jordániai ételek határozzák meg a legjobban. Érdekesség, hogy a legismertebb fogások nagy része vegetáriánus, amelyek gyakran csicseriborsóból, babból, lencséből és zöldségekből készülnek. Ebből is látszik, hogy a zöldségek előkelő helyet foglalnak el a régió lakóinak étrendjében. Általában főzik, grillezik, párolják vagy mindenféle földi jóval töltik meg őket.

4 fullos közel-keleti húsos fogás, ami köröket ver a gyrosra

A közel-keleti húsos ételek általában bárány-, csirke- és marhahúsból készülnek

Bár valóban sok ételük vegetáriánus, ne aggódjunk, mert bőven akad ízletes húsos fogás is a közel-keleti konyha repertoárjában.

A régió húsételei általában bárány-, csirke- és marhahúsból készülnek, és grillezve, illetve sütve szokták őket elkészíteni.

A következőkben bemutatott húsos finomságok kétség kívül a közel-keleti ételek leghíresebbjei közé tartoznak! Íme!

Nézd meg a galériában, hogy mely közel-keleti húsos ételeket érdemes kipróbálnod

Még több közel-keleti különlegességről olvashatsz itt:

7 alulértékelt közel-keleti fűszer, ami többet tud, mint a paprika

Nem is hinnéd, hogy mennyi izgalmas és különleges közel-keleti fűszer rejtőzik az áruházak polcain, ami csak arra vár, hogy te végre kipróbáld a konyhában. Ezért ha legközelebb mész bevásárolni, akkor arra biztatlak, nézz át az oregánó és a paprika tasakok tömegein és tedd a kosaradba a citrusos ízű szumákot, a kakukkfüves zaatar-t, az aromás hétfűszerkeveréket, a karakteres kardamomot, a jellegzetes illatú római köményt, az aromás őrölt koriandert vagy a különleges görögszénát. Tarts most velem, és fedezd fel ezeknek a kulináris kincseknek az elbűvölő világát.

Dimashky-Korompai Tímea

5 közel-keleti sós sütemény, ami csak arra vár, hogy megismerd

Ha belépünk egy hazai pékségbe, akkor azonnal szembe találjuk magunkat egy seregnyi kakaós csigával, túrós batyuval, virslis párnával meg sajtos rúddal. Na de vajon milyen sós sütemények várnak ránk, ha betérünk egy közel-keleti pékségbe? Most csokorba szedtük neked a legnépszerűbb finomságokat, és azt is, hogy milyen különbségek akadnak egy magyar és egy közel-keleti pékség között!

Dimashky-Korompai Tímea

5+1 ízes-zamatos közel-keleti sajt, ha unod a mackót

Ha a közel-keleti ételekre gondolunk, akkor általában a kebab és társai jutnak eszünkbe, pedig különlegesebbnél különlegesebb sajtfélékkel büszkélkedhet a régió gasztronómiája. Nem szeretném túlhájpolni a közel-keleti sajtféléket, de ha szereted a fűszeres, krémes, grillezhető és süthető finomságokat, akkor ezeket is imádni fogod.

Dimashky-Korompai Tímea

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több érdekes cikk, ami érdekelhet:

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...