Közel-keleti grillvacsora: vibrálóan színes tabbouleh-saláta grillezett ráknyársakkal – ennéd vagy ennéd?

A grillszezon margójára készült egy gyors és kiadós tabbouleh-saláta fokhagymás fűszerolajban pácolt ráknyársakkal. Friss, villámgyorsan elkészül, és egy hadsereget is jól lehet vele lakatni. (x)

A tabbouleh vagy tabouli egy egyszerű, kiadós és vibrálóan színes-ízes közel-keleti saláta, amibe forrázott kuszkusz (azaz tört búza), apróra vágott vegyes zöldségek és rengeteg friss fűszernövény kerül, mindez sok citrommal és olajjal felturbózva. Hidegen és melegen is egyaránt remek kiegészítője egy könnyed nyári lakomának, illetve kiváló körete grillezett húsoknak, halaknak vagy akár zöldségeknek is

Vibráló tabbouleh-saláta fokhagymás fűszerolajban pácolt ráknyársakkal - recept ITT!

Jelen esetben a saláta mellé fűszerolajban pácolt rákokat készítettünk, amiket kis nyársakra húztunk, majd grillserpenyőben hirtelen kisütöttük őket. A rákokat Vénusz Fokhagymás olajba pácoltuk, amiből a kuszkuszsalátába is került bőséggel. Érdemes kipróbálni ezt a receptet akár csirkével vagy halloumi sajttal is, mert ez az étel nemcsak gyors és színpompás, hanem isteni finom és egészséges is.

Keress még több Vénusz fűszerolajakkal kapcsolatos anyagot itt!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek