A tabbouleh vagy tabouli egy egyszerű, kiadós és vibrálóan színes-ízes közel-keleti saláta, amibe forrázott kuszkusz (azaz tört búza), apróra vágott vegyes zöldségek és rengeteg friss fűszernövény kerül, mindez sok citrommal és olajjal felturbózva. Hidegen és melegen is egyaránt remek kiegészítője egy könnyed nyári lakomának, illetve kiváló körete grillezett húsoknak, halaknak vagy akár zöldségeknek is
Jelen esetben a saláta mellé fűszerolajban pácolt rákokat készítettünk, amiket kis nyársakra húztunk, majd grillserpenyőben hirtelen kisütöttük őket. A rákokat Vénusz Fokhagymás olajba pácoltuk, amiből a kuszkuszsalátába is került bőséggel. Érdemes kipróbálni ezt a receptet akár csirkével vagy halloumi sajttal is, mert ez az étel nemcsak gyors és színpompás, hanem isteni finom és egészséges is.
Keress még több Vénusz fűszerolajakkal kapcsolatos anyagot itt!