Bezár a Balaton egyik kedvenc péksége

Márciusban végleg becsukja kapuit a Kővágóörsön található Andriska Pékbisztró.

Török András és felesége, Major Zsófi 2020. augusztus 20-án nyitották meg az Andriska Pékbisztrót, mely Kővágóörsön található. A fővárosból vidékre költözött tulajdonospár egy régi pékség épületének adott így új életet. Az Andriska Pékbisztró ismert volt magas minőségű, sokszínű pékáruiról, a kovászos és vadkovászos kenyereiről és kalácsairól, de kávézóként és reggelizőhelyként is nagy népszerűségnek örvendett a hely.

Bár igazán népszerű volt az egész évben üzemelő vendéglátóhelyiség, a tulajdonos pár 2023. szeptember 4-én bizonytalan időre bezárta az üzletet. Bár mindenki várta az újranyitás dátumát, 2024. március 4-én mégis bejelentették, hogy ebben a formában nem nyit ki többé a Pékbisztró.

„Kedves Vendégeink, Barátaink! Pontosan öt éve, hogy először megláttuk a régi kővágóörsi "Friss Cipó" pékséget, amely akkor már 15 éve elhagyatottan állt. A vöröskő falak története, a 100 éves pékség múltja, a régi, poros szakajtók látványa azonnal magával ragadott minket. Egyetlen pillanat alatt döntöttük el, hogy folytatjuk a falu pék hagyományát, ami egyben összeért a mi álmunkkal is. Így indult el kővágóörsi életünk, és az Andriska Pékbisztró.

Amikor a nyári szezon végén úgy döntöttünk, tartunk egy kis szünetet, nem tudtuk, mennyi időt fog igénybe venni az újratervezés, amire egy ideje már készültünk. Mert az elmúlt évek alatt megéltünk rengeteg fontos tapasztalatot, nagyon jót és kevésbé jót, és mi magunk is sokat változtunk, tanultunk.

Ahogy az elmúlt hónapokban terveztünk, és közben szép lassan hátraléptünk attól, amit előtte éjjel-nappal csináltunk, elkezdtünk megélni új dolgokat. Becsukódott egy ajtó, és kinyílt egy új világ.

Mostanra meghoztuk azt a döntést, hogy itt és most, nem folytatjuk.

Az Andriska története ezzel biztosan nem ér véget, mert az, ami miatt elkezdtük, hogy ételt és élményt kínálhassunk Nektek, továbbra is a szenvedélyünk marad.
Köszönjük Mindenkinek, aki velünk volt ezen az úton.

Fantasztikus, és meghatározó utazás volt!"

Kíváncsian várjuk, mivel rukkol majd elő a pár.

Címlapkép: Facebook


Még több friss hír:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...