Mi szeretünk úgy utazni, hogy kilistázzuk a helyi konyha jellegzetességeit - sajnos sokszor bele lehet futni egy-egy gyengébb darabba is, de ki hallott már olyanról, hogy valaki Franciaországban nem eszik croissant-t reggelire, és Nápolyban nem kóstolja meg a pizzát?
Most összeszedtünk nektek 14 ikonikus desszertet, amiket külföldön meg kell kóstolni - ha pedig éppen nem terveztek utazni, készüljön el otthon!
Kötelező desszertek a nagyvilágból!
Feketeszezám-fagylalt Ha Olaszország, akkor a pizza és a pasta mellett természetesen a fagyi az, amit nem hagyhatunk ki. Az olaszok még a középkorban tanulták a fagyikészítés tudományát, mégpedig a Kínából visszatérő hajósoktól. Volt pár évszázaduk, hogy tökéletesítsék, és elég jól sikerült is nekik!
Sóskaramellás trüffel Ha Belgium, akkor trüffel. Mindegy, hol járunk, mindegy, mennyire fogyózunk, minden sarkon három pralinébolt figyel bennünket - képtelenség ellenállni, úgyhogy meg se próbáljuk! Menjünk be az egyikbe, válasszunk ki pár különböző trüffelt, és szép komótosan majszolgassuk el városnézés közben!
Fahéjas cukros, sütőben sült fánk Ha New York-ban járunk, a bagelt mindenképpen meg kell kóstolni - viszont az nem édesség. Aggodalomra semmi ok, ugyanolyan formában van népszerű fánkjuk is. Sima, töltött, cukros, nagyon cukros, és még annál is cukrosabb, ha éppen arra vágyunk. Egy pohár kávéval igazi New York-i hangulatba kerülünk tőle, még itthon is!