Megvan, meddig marad a kötelező akciózás

Az infláció további visszaszorítása érdekében hosszabbították meg a kötelező akciózást.

„A kabinet azt várja az intézkedéstől, hogy az hozzájárul „a szankciós élelmiszerinfláció” további csökkenéséhez, ezzel is segítve fizetések vásárlóerejének megőrzését és a fogyasztás bővülését" – számolt be a hírről a 24.hu oldala.

Összesen 20 termékkategóriát érint a rendelet

2024. júniusig hosszabbították meg a kötelező akciózást

Idén májusban jelent meg az a rendelet, amelyben a kormány kötelező akciókat írt elő az élelmiszerboltok számára.

Korábban írtunk is arról, hogy a rendelet szerint a megelőző harminc napban az adott bolt által alkalmazott legalacsonyabb bruttó árnál legalább 10 százalékkal kedvezőbb áron kell adni az akciós termékeket.

Augusztusban 15 százalékra emelte a kabinet a kötelező akciózás mértékét, illetve kiterjesztette további termékekre. Így jelenleg már összesen 20 termékkategóriát (sertés-, marhahús, tejtermékek, péksütemények) érint a rendelet.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...