Ezek az élelmiszerek lesznek kötelezően akciósak

2023. június 1. és 2023. szeptember 30. között kell bevezetniük a kötelező akciózást a boltoknak.

„Május 5-én éjjel jelent meg a rendelet a kötelező bolti akciókról a Magyar Közlönyben. Akciós időszaknak minősül a hét csütörtöki napján 0 órától a következő hét szerdai napján 24 óráig terjedő időtartam, vagy a kereskedő által szabadon választott, egybefüggő 168 óra időtartam" – számolt be a kötelező akciózás részleteiről a Pénzcentrum.

Ezek az élelmiszerek szerepelnek a kötelező bolti akciós listán

A rendelet szerint azoknak a boltoknak kell bevezetni az akciózást, akiknek 2021-ben a nettó árbevételük meghaladta az 1 milliárd forintot.

Így a kisebb boltok mentességet kapnak az akciózás alól.

A rendelet az üzletben vagy bevásárlóközpontban folytatott kereskedelmi tevékenységen felül a csomagküldő kereskedelemre is kiterjed.

Az alábbi akciós termékkategóriákat határozták meg a rendeletben:

  1. Baromfihús
  2. Sertés-, marhahús, egyéb húsféleségek
  3. Hal, halkonzerv
  4. Húskészítmények
  5. Tej, tejföl és helyettesítői
  6. Joghurt és egyéb savanyított készítmények
  7. Egyéb tejtermék
  8. Sajt
  9. Vaj, margarin és készítményei
  10. Egyéb zsiradékok (növényi és állati)
  11. Kenyér
  12. Péksütemények
  13. Száraztészta, rizs, egyéb cereáliák
  14. Liszt, cukor, tartósított lisztesáru
  15. Friss zöldség
  16. Friss gyümölcs
  17. Gyümölcs-, zöldséglé
  18. Készételek, fűszerek, ételízesítők
  19. Kávé, tea
  20. Ásványvizek és üdítőitalok.

„A kereskedők továbbá kötelesek az akciós időszakban termékkategóriánként legalább egy termék vonatkozásában, az elmúlt 30 napban általuk alkalmazott legalacsonyabb bruttó kiskereskedelmi árhoz képest legalább tíz százalékkal alacsonyabb árat alkalmazni" – írja a lap. Emellett a boltok kötelesek az árcsökkentéssel kapcsolatos információt az üzletben jól látható helyre kihelyezni, valamint a reklámtevékenységéhez kapcsolódóan az online felületén feltüntetni. 

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...