Kóstolj bele a hazai ízekbe!

Ugye, mennyivel jobban esik egy fogás, ha hazai termékek, magyar alapanyagok felhasználásával készült? Csak egy karnyújtásnyira van Tőled a megoldás. (x)

Melyek azok az alapanyagok, amelyek hazánkban teremnek, és büszkeséggel tölt el bennünket már csak a gondolat is, hogy az ezekből készült ételeket fogyaszthatjuk? Gyűjtöttünk nektek közülük egy párat, és hozzájuk még recepteket is ajánlunk a Nosalty tárházából.

Ezeket olvastad már?

Makói hagyma

Most a híres alkoholos italokról - mint a Tokaji aszú vagy az Unicum - nem írunk litániákat, inkább a gyakrabban használt élelmiszerekről szólunk. Ezt a listát is az egyik olyan magyar élelmiszerrel kezdjük, amely legtöbb ételünkben szerepel. Hagyma nélkül nincs lecsó, pörkölt és gulyás. Kijelenthetjük, a makói hagymával kezdődik minden valamirevaló magyaros fogás!

Ezeket olvastad már?

Szegedi és kalocsai paprika

Tagadhatatlan: a legkeresettebb magyar termék a magyar fűszerpaprika. Nemcsak hazánkban találhatjuk meg minden háztartásban, de külföldön is ez az, amit a leginkább keresnek és számon tartanak. Csodálatos, édeskés íze tökéletesen felismerhető, nem összetéveszthető. Színező képessége már-már festői magaslatokba tör. Nem mondanánk le róla semmiért!

Ezeket olvastad már?

Szabolcsi alma

Gyermekkorunk kedvence ez a napérlelte gyümölcs. Püré formájában ezzel kezdtük a táplálkozást, és a mai napig ez a leggyakoribb gyümölcs a konyhapultunkon. Nem véletlen, hogy a gyümölcslevek, rétesek és piték közül is szívesen választjuk az almásat.

Ezeket olvastad már?

Szatmári szilva

Még csak most jön a szezonja, de már előre dörzsöljük a tenyerünket, milyen finom lesz a belőle készült szilvásgombóc és a hosszan főzött, sűrű, sötét lekvár. Az idősebbek rögtön a pálinkára gondolnak neve hallatán. Ilyen ízig-vérig magyar ital, ami erejével felpezsdíti a vérünket, nincs is talán az egész univerzumban.

Ezeket olvastad már?

Mangalica

Göndör, fürtös és a miénk. A mangalica nemcsak küllemében extravagáns, ízében is elkápráztatja kóstolóit. A belőle gyártott sonka, kolbász, hurka, felvágottak, szalonna és disznósajt igazi élményszámba mennek. A legjobb magyar ételekhez szívesen használunk mangalicát.

Ezeket olvastad már?

Szürkemarha

A tehénről elsősorban a tej jut eszünkbe, mert tudjuk, milyen jól esik reggel egy jó hideg pohárnyival indítani a napot. A szürkemarha, az alföldi gulyák betyárja viszont a legjobb ízű marhagulyást és a friss parasztkenyérrel tunkolt bográcsos marhapörköltek emlékét idézi fel. A nyár sztárja, a baráti összejövetelek csúcspontja pedig a faszénen pirított steak. Reméljük, lesz még részünk benne ebben a szezonban!

Ezeket olvastad már?

Libamáj

Liba melle rozéra sütve, liba combja párolt káposztával és tört, hagymás burgonyával, és ott jön a mája, ami valódi kincs. Minden további eljárás nélkül olyan, mint egy pástétom, csak egy könnyed sütéssel is valódi kuriózum. Az ünnepi asztalok gyöngye, amelyet bármelyik nap szívesen odaengednénk az étkezőasztalunkra.

+1 ötlet

A valódi, jó minőségű magyar alapanyagok felhasználásával készült termékek tényleg csak egy karnyújtásnyira vannak tőled.

A kiváló hazai termékek most beszerezhetőek a LIDL áruházakban, az akciós árakért kattints ide!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Brownie-toboz sütés néklül

Tobozsütit ilyen módon még biztosan nem készítettél, próbáld ki ezt az egészségesebb verziót most egy zöldség bevonásával - lehet, hogy plusz édesítést sem kíván!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...