6 szokás, ami csökkenti a stresszt

A kortizol, avagy a stresszhormon természetes módon van jelen a szervezetünkben, de egyáltalán nem mindegy, milyen mértékben.

A kortizol alapvetően létfontosságú a szervezet működése szempontjából, hiszen irányítja az anyagcserét, csökkenti a gyulladást, hozzájárul a memória működéséhez és a stresszkezeléshez is. A probléma akkor jelentkezik, ha túl sok termelődik belőle, így a testünk a folyamatos, krónikus stressz állapotába kerül. Emiatt olyan tüneteket tapasztalhatunk, mint a szorongás, az izomgyengeség, a rossz minőségű alvás, a gyakori megbetegedése vagy éppen az IBS.

Kattints a képre és nézd meg, hogyan kezeld a stresszt!

Bár egyesek úgy gondolják, hogy a stresszhormonok legyengítenek, ezek valójában elengedhetetlenek, hiszen támogatják a test számos funkcióját, amelyekre szükségünk van a túléléshez. A stressz egy normális biológiai válasz, és az élet része, ezért nem szabad megriadnunk, ha alkalmanként tapasztaljuk. Ha azonban már úgy érezzük, hogy befolyásolja az egészségünket, a kapcsolatainkat és mentális jóllétünket, mindenképpen tegyünk ellene!

Forrásunk volt.


Még több egészség:

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Almakompót cukormentesen

Az almakompótot az év minden napján tudnánk enni, de a téli ünnepi időszakban kimondottan jól párosítható a sült kacsával, vagy más ünnepi ételekkel is. Ősszel készíthetjük ...

Vaníliakrémes máktorta

Ez a torta pl. az ünnepi asztalon is megállja majd a helyét. A kevert tésztába került pl. egy kevés előzőleg megpörkölt mák, mert a mákos bejgli mellett szeretem egy-egy süteményben is ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...