Az ősz nemcsak a hűvösebb időt és a hulló faleveleket hozza magával, megannyi jellegzetes és szezonális zöldséget, gyümölcsöt tartogat, amiket ezer meg egy módon hasznosíthatunk a konyhában. Ilyen például a körte, ami a sütőtök, az alma és a szőlő mellett szintén fő jelképe az évszaknak. A körte egyik legjobb tulajdonsága, hogy rengeteg fajtája létezik, így könnyedén választhatunk kedvünk szerint, ha éppen édesebbre, savanyúra, keményre, vagy jó puha, lédús falatokra vágyunk.
Ez a sütemény a körtét egy könnyű, mégis impozáns formájában mutatja be. Hámozatlanul, vékony szeletekre felvágva, és egymásról elcsúsztatva a gyümölcsdarabok ízléses vonalakat rajzolnak ki, amik tökéletes elemként díszelegnek a tészta tetején.
De nem érjük be ennyi körtével, a piskótába kockára vágott falatok kerülnek, és hogy tovább játsszunk az textúrával, jó adag szeletelt mandulát is hozzákeverünk.
Ha egy kicsit magvasabb ropogást szeretnénk a piskótába, nyugodtan választhatunk egész mandulát, vagy durvára összeapríthatjuk mi magunk.
A körtés sütemény teljes receptjét itt találod. Készítsd el, és dobd fel vele a kora őszi napokat!
Fotók és recept: Kristyán Fanni
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Ezeket is készítsd el: