Ha egy körtés süteményt készítesz el idén, akkor ez legyen az!

Nyissuk stílusosan az őszt a konyhában is! A körte-mandula kombóval sosem foghatunk mellé, hát még akkor, amikor szezonja van a gyümölcsnek. Bár nyáron is elérhető már, mégis inkább ősszel kerül előtérbe, hiszen ízvilágában sokkal inkább illik a szeptemberi, októberi hangulathoz.

Az ősz nemcsak a hűvösebb időt és a hulló faleveleket hozza magával, megannyi jellegzetes és szezonális zöldséget, gyümölcsöt tartogat, amiket ezer meg egy módon hasznosíthatunk a konyhában. Ilyen például a körte, ami a sütőtök, az alma és a szőlő mellett szintén fő jelképe az évszaknak. A körte egyik legjobb tulajdonsága, hogy rengeteg fajtája létezik, így könnyedén választhatunk kedvünk szerint, ha éppen édesebbre, savanyúra, keményre, vagy jó puha, lédús falatokra vágyunk.

Mutatós körtés sütemény, teljes recept a képre kattintva!

Ez a sütemény a körtét egy könnyű, mégis impozáns formájában mutatja be. Hámozatlanul, vékony szeletekre felvágva, és egymásról elcsúsztatva a gyümölcsdarabok ízléses vonalakat rajzolnak ki, amik tökéletes elemként díszelegnek a tészta tetején.

De nem érjük be ennyi körtével, a piskótába kockára vágott falatok kerülnek, és hogy tovább játsszunk az textúrával, jó adag szeletelt mandulát is hozzákeverünk.

Ha egy kicsit magvasabb ropogást szeretnénk a piskótába, nyugodtan választhatunk egész mandulát, vagy durvára összeapríthatjuk mi magunk.

Mutatós körtés sütemény, teljes recept a képen!

A körtés sütemény teljes receptjét itt találod. Készítsd el, és dobd fel vele a kora őszi napokat!

Fotók és recept: Kristyán Fanni

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket is készítsd el:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...