Ha egy körtés süteményt készítesz el idén, akkor ez legyen az!

Nyissuk stílusosan az őszt a konyhában is! A körte-mandula kombóval sosem foghatunk mellé, hát még akkor, amikor szezonja van a gyümölcsnek. Bár nyáron is elérhető már, mégis inkább ősszel kerül előtérbe, hiszen ízvilágában sokkal inkább illik a szeptemberi, októberi hangulathoz.

Az ősz nemcsak a hűvösebb időt és a hulló faleveleket hozza magával, megannyi jellegzetes és szezonális zöldséget, gyümölcsöt tartogat, amiket ezer meg egy módon hasznosíthatunk a konyhában. Ilyen például a körte, ami a sütőtök, az alma és a szőlő mellett szintén fő jelképe az évszaknak. A körte egyik legjobb tulajdonsága, hogy rengeteg fajtája létezik, így könnyedén választhatunk kedvünk szerint, ha éppen édesebbre, savanyúra, keményre, vagy jó puha, lédús falatokra vágyunk.

Mutatós körtés sütemény, teljes recept a képre kattintva!

Ez a sütemény a körtét egy könnyű, mégis impozáns formájában mutatja be. Hámozatlanul, vékony szeletekre felvágva, és egymásról elcsúsztatva a gyümölcsdarabok ízléses vonalakat rajzolnak ki, amik tökéletes elemként díszelegnek a tészta tetején.

De nem érjük be ennyi körtével, a piskótába kockára vágott falatok kerülnek, és hogy tovább játsszunk az textúrával, jó adag szeletelt mandulát is hozzákeverünk.

Ha egy kicsit magvasabb ropogást szeretnénk a piskótába, nyugodtan választhatunk egész mandulát, vagy durvára összeapríthatjuk mi magunk.

Mutatós körtés sütemény, teljes recept a képen!

A körtés sütemény teljes receptjét itt találod. Készítsd el, és dobd fel vele a kora őszi napokat!

Fotók és recept: Kristyán Fanni

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket is készítsd el:

Címlapról ajánljuk

További cikkek