FRISS: Nyitnak a teraszok, ezek az enyhítések jönnek, ha eléri a 4 milliót a beoltottak száma

Péntek reggel újabb enyhítéseket jelentett be a miniszterelnök. Orbán Viktor a Kossuth Rádióban számolt be arról, hogyan változik meg az életünk, ha a beoltott magyarok száma eléri a 4 millió főt.

Elérte a beoltottak száma a 3 millió 500 ezer főt, így a hétvégén már egészen biztosan kinyithatnak az éttermek, vendéglátóhelyek teraszai, derült ki Orbán Viktor ma reggeli, Kossuth Rádiónak adott interjújából. A miniszterelnök az enyhítést érintően bejelentette, hogy a kijárási tilalom este 11 órakor kezdődik, hiszen az emberek jókedvükben nem fognak este 10 óráig hazaérni akkor, ha fél 10-kor zárnak az éttermek.

Az interjú során az is kiderült, milyen további enyhítésekre számíthat a magyar lakosság, ha a beoltottak száma eléri a 4 millió főt. Az újraindítás következő szakaszában a következő szolgáltatások lesznek elérhetőek azok számára, akik már rendelkeznek védettségi igazolvánnyal:

  • látogathatóak lesznek a színházak
  • a táncos, zenés helyszínek
  • a cirkuszok
  • a mozik
  • az edzőtermek, fitness-termek
  • a könyvtárak
  • a múzeumok
  • a szállodák
  • a különböző sportesemények
  • a játszóházak, kalandparkok és vidámparkok is.

Ez úgy hangzik, mint egy normális élet

- fogalmazott a miniszterelnök.

A kormányfő azt is elmondta, 4 millió beoltott embernél (ezt a számot jövő hét szerdán vagy csütörtökön érhetjük el) az oltási igazolvánnyal rendelkezők a szállodák és éttermek belső részein is tartózkodhatnak majd. A miniszterelnök a reggeli interjúban beszélt még többek között arról is, hogy a magyar lakosság több mint fele védett már.


Ezek a hírek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...