Koronavírus: Megdőlt az eddigi legnagyobb tévhit a betegséggel kapcsolatban

Bizony, nem csak az idősek kaphatják el a vírust, ahogyan azt eddig hittük. Vigyáznunk kell a gyerekekre is.

Nemrég még mindenki azt hitte, hogy a gyerekekre nem ártalmas a koronavírus, azonban egy új tanulmány szerint náluk is komoly tünetei lehetnek, ugyanis a vírus receptorai más konfigurációban működhetnek felnőtteknél és gyerekeknél.

A WHO éppen ezért arra figyelmeztet, hogy fel kell készíteni a babákat és a nagyon fiatal gyerekeket is COVID-19 ellen, ugyanis náluk is kialakulhatnak komoly tünetek, nem csak az idősek esetében.

Az egészségügyi világszervezet kiemeli, hogy Kínában több gyereket is kezeltek a súlyos koronavírussal.

„Fel kell készülnünk arra, hogy a gyerekek is komolyan betegek lehetnek” – mondta Dr. Maria van Kerkhove, a WHO újfajta fertőzésekkel foglalkozó osztályának vezetője.

A kínai járványügyi hivatal arra a következtetésre jutott, hogy a gyerekek 90 százalékban tünetmentesek, viszont 6 százalékban komoly tüneteket mutathatnak, míg felnőtteknél az utóbbi arányszám 18,5 százalék. Egyelőre az eltérés okát még nem tudják egyértelműen megmondani, de a szakértő virológus Bonnie Maldonado szerint elképzelhető, hogy a vírus receptorai más konfigurációban működnek felnőtteknél és gyerekeknél.

Ennek ellenére az továbbra is igaz, hogy a koronavírus a páciens korával egyenesen arányos komolyságú tüneteket mutat - emelték ki a CNBC-nek a szakértők.

Ezeket olvastad már?

via

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...