Eltörlik a maszkhasználatot, mindenki mehet étterembe – lazítások jönnek

Újabb lazításokról adott hírt csütörtök délelőtt Gulyás Gergely a kormányinfón. A legújabb enyhítések között szerepel a maszkhasználat eltörlése, és védettségi igazolvány nélkül lesznek látogathatóak az éttermek belső terei is.

Gulyás Gergely a csütörtök délelőtti kormányinfón jelentette be, milyen enyhítések várhatóak a koronavírus-járvány miatt előírt korlátozásokkal kapcsolatban, ha a beoltottak száma eléri az 5,5 millió főt.

Az új enyhítések értelmében napokon belül

  • megszűnik a kötelező maszkhasználat, kivéve az egészségügyi területeken, utóbbiról az EMMI fog majd részletes ismertetőt adni
  • nem kell védettségi igazolvány a szállókba, éttermekbe, fürdőkbe és strandokra sem, a szórakozóhelyeken, tömegrendezvényeken, koncerteken és fesztiválokon viszont továbbra is kérni fogják a védettséget igazoló dokumentumokat.
Nem kell maszkot használni az éttermekben

Július 1-től továbbá megérkezik az EU-s zöld útlevél Magyarországra is, ez papíralapon a kormányablakokban lesz majd átvehető, illetve elektronikusan az ügyfélkapuból is le lehet tölteni, és ki lehet nyomtatni. A schengeni határokon megszűnik az ellenőrzés.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...