3 „köretalapanyag”, amiből főétel is készülhet

Van egy sor olyan alapanyagunk, amit egyszer régen örökös köretsorsra kárhoztattunk, és azóta nem gyakran/szívesen vesszük ki őket ebből a skatulyából. Pedig némelyik közülük akár főétellé is válhat, nézzük, hogyan!

Attól, mert egy alapanyagot elsősorban köretként használunk, nincs kizárva, hogy ne vethetnénk be más módokon is a konyhában. Gyakran ugyanis simán alkalmasak erre a nagyobb szerepre is, megállják a helyüket főételként, ha megadjuk nekik rá a lehetőséget. Az alábbi listában sorakoznak azok az alapanyagok, amelyekkel így bánhatunk, természetesen receptötletekkel együtt.

Nézd meg az alapanyagokat, a képekért kattints a galériára!

Íme néhány ízes recept, amit érdemes kipróbálni:

Polenta pizza

A Nosalty HÚSBAVÁGÓ! receptversenyünk első három helyezettjének receptjeit videóban is elkészítettük. Júniusi kampányunkban húsmentes világnap helyett húsmentes hetet tartottunk, ez ...

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További kreatív ötletek a változatos főzéshez:

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...