5 konzervbaki, amit jobb elkerülni főzés közben

Gyakran főzünk konzervből – ezek a kényelmi termékek tényleg megkönnyítik az életünket a konyhában. Persze nem árt vigyázni velük: az alábbi baklövéseket például jobb messziről elkerülni.

A konzerv a modern háziszakács jóbarátja, ez nem vitás: mindegy, hogy hüvelyes, hal vagy paradicsom, a fémdobozba zárt alapanyagok nagyban meggyorsítják és maceramentesítik a főzést. De azért, mint mindennek, a konzervek használatának is vannak árnyoldalai, pontosabban olyan tényezői, amelyek belerondítanak ebbe a tökéletes képbe. Az alábbi bakik például mind ilyenek, próbáljuk hát őket kerülni.

Nézd meg galériánkban a konzervhasználat baklövéseit!

Konzervekből készíthető finomságok:

Hummusz alaprecept és hummusz-variációk

A hummusz nem véletlenül a fél világ kedvenc mártogatósa: percek alatt elkészíthető házilag, olcsóbb a bolti verzióknál, ráadásul rengetegféleképpen variálhatjuk. Most épp ezért ...

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Fogadd meg ezeket a konyhai tanácsokat is:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...