Könyvajánló: Ínyenc fogások egészségesen

Könnyű, eredeti és ínyenc fogások – ezt a három alapelvet szem előtt tartva nem is olyan nehéz az egészséges étkezés hívévé válni.

Az egészséges és ínyenc konyha című kötet segítségével könnyen megtanulhatók azok a módszerek, melyek alkalmazásával anélkül is tudunk kiegyensúlyozottan táplálkozni, hogy le kellene mondanunk az étkezés örömeiről. Itt is, mint annyi másban, leghelyesebb, ha Horatius híres mondásához tartjuk magunkat: Aurea mediocritas, vagyis találjuk meg az arany középutat, azaz kerüljük a szélsőségeket.

Ennek eléréséhez igen sok módszert, ismeretet gyűjtött össze a kötet szerzője, Paule Nathan. Az alapanyagok, a főzési módszerek, a különféle fűszerek és a 370 recept (tápértékkel) leírása, valamint ezeknek a különböző betegségek szempontjából való osztályozása (ajánlott, nem ajánlott, engedélyezett) nagy segítség a megfelelő menü összeállításához.

Egy könyvajánlónak méltóbb befejezése azt hiszem, nemigen lehet: kedvet kaptam hozzá és el is készítem a gombás pulykatekercseket és a paradicsomos, kapribogyós lepényt. (Larousse – Geopen Könyvkiadó)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

A legfinomabb halas receptek 2024-ben

A magyar nem egy halas nemzet, pedig lehetősége és alkalma is lenne rá, hogy megannyi, akár hazai halból válogasson. Ennek ellenére azért van, amit szeretünk: lazac jöhet minden mennyiségben, de a rántott pontypatkó és természetesen a halászlé is trónbitorló, idén is. Lássuk a legfinomabb halrecepteket 2024-ben.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...