Sokan azt gondolják, hogy 1-2 órán át szobahőmérsékleten hagyni a főételt még nem fog gondot okozni a későbbiekben. Azonban, nincs mese, az étel megfelelő tárolása nyáron kiemelt figyelmet kell, hogy kapjon! Nem kevés rossztól megóvhatjátok magatokat mai Napi Tippünkkel, ami 3 konyhatippet mutat be az étel tárolásával kapcsolatban!
Kattintsatok a galériára, és ismerjétek meg tippjeinket!
3 konyhatipp, hogy nyáron se romoljon meg az étel
1. Ne keverj össze többféle ételt!
Ezt nemcsak nyáron, hanem az év bármely időszakában fontos betartani. A különböző ételek összekeverése, pláne, ha az egyik régebbi, sosem jár pozitív következményekkel. Érdemes elszeparálni a húst, a köretet és a zöldséget, így egyiknek sem esik bántódása. Ugyanígy a szószok is megérdemelnek egy saját edényt.
2. Ne melegítsd újra sokszor!
A főtt ételt a legtöbben melegen fogyasztják, így egyértelmű az ezzel járó melegítés. Ezt a folyamatot maximum egyszer vagy kétszer lehet megtenni, mert az étel megromlásával járhat. Inkább tálaljatok egyszerre kevesebbet a tányérra, és melegítsetek többször kisebb adagot.
3. Ne hagyd kint sokáig!
Az egyik legfontosabb tényező, hogy ne hagyjuk sokáig állni a konyhapulton a már kész ételt. Ha már mindenki repetázott, és még így is van maradék, akkor várjuk meg, míg kihűl, majd lefedve tegyük mielőbb hűtőszekrénybe. Így már eggyel többet tettünk azért, hogy később is fogyasztható legyen.
További hasznos konyhai tippekért kattints erre: