Új interjúsorozatunkban a Nosalty csapata olyan kulisszatitkokról mesél nektek, amiket csak kevesen mernek/engednek megkérdezni. Ez a Konyhanyelven. Munka, magánélet és gasztronómia konyhanyelven, mert ebben a sorozatban nincsenek helyes vagy helytelen válaszok, nem a nagy szavakra és a nagy megmondásokra gyúrunk, hanem az őszinteségre. Lecsupaszítva, röviden, tömören, emberközelien és érthetően, sok-sok humorral – egyenesen a konyhából, ezúttal a Nosalty munkatársaitól.
Mit főztél utoljára?
Spenótot zabtejjel, füstölt paprikás édesburgonya-kockákkal, amiket lepirítottam hagymával serpenyőben. Fél óra. És vegán! (Bár én nem vagyok az.)
Mit hallgatsz főzés közben?
Én mindig hallgatok valamit. Aktuális kedvencem az Önkényes Mérvadó (a spotin vagy youtube-on hallgathatók), ha értelemre és emberi hangra vágyom, de amúgy szól nálam house, techno, George Michael, de '70-es évek klasszik disco és soul is. Hallgassatok bele!
Ki számodra az überséf?
Bevallom, nekem nincs ilyenem, talán Mautner Zsófi receptjeinél dobban mindig duplán a szívem. De a Nosaltys srácokat szeretem a legjobban, zseniálisan főznek!!
Mi az, ami mindig van a hűtődben?
Vegán "tejföl", jó minőségű mustár, gluténmentes zabtej, szabad tartású tojás, répa.
Étel, amit soha nem eszel meg?
A kukacokkal hadilábon állok, szóval bajban leszek, ha valóban beköszönt a rovarfogyasztás trendje.
A legemlékezetesebb étel, amit a munkád során kóstoltál?
A Nemes Nórinak volt egy margarinos(!) gesztenyés pitéje...vagy Gerzsenyi Flóra kókuszos tejberizse eperlekvárral. És Dávid pho-levese...
Te milyen étel lennél? Mi a "lélekételed"?
Húsleves. Kicsit időigényes és macerás, az elejétől a végéig figyelni kell rá, de megéri.
Kedvenc gasztronómiához köthető szavad?
"Hogy egyet rottyanjon."
Kedvenc piacod?
A Fény utcai. Hazabeszélek, mellette lakom. Konkrétan ellátok a standokig az ablakomból.
Közért vagy hipermarket?
Piac.
Kedvenc hazai éttermed?
...hát, a Pata Negra fokhagymás polipja nagyon ízlett, mikor a Nosalty-karácsonyt ott töltöttük 2019-ben. De a Khan vagy Sao is bármikor jöhet ide bele a számba.
Ital, ami mindig levesz a lábadról?
Gin-tonik, no doubt. Uborkával, borókával, drága ginből, szép talpas-öblös pohárban, ha kérhetem. Kedvenc helyemen, a Nemdebárban fogyasztanám már, nyári ruhában!
Film/mozi/sorozat, ami inspirál?
Legutóbb a Ted Lasso sorozatért rajongtam, überkedves, csupaszív, tündér az egész. Örök kedvencem meg a Sírhant művek, A Titkárnő, a Big Fish és az Ollókezű Edward.
Könyv, amit legutóbb vásároltál?
Dr. Belső Nóra: Életciklusok és hangulatzavarok. Khm.
Konyhai eszköz/kütyü, amire a legbüszkébb vagy?
Büszke egyikre sem vagyok, bementem a boltba, és megvettem :D De a késes aprító fantasztikus találmány.
Magazin, amit mindig beszerzel?
Nincse'.
Gasztroprogram, amit sosem hagysz ki?
Ilyen sincs, mert gyakorlatilag semmit sem ehetek, ha nem tudom A-tól cettig, miből készült. (Hisztaminintoleranciám van). De a céges Gourmet-fesztiválokat imádtam. Évi egyszer.
Úti cél, ahová mindenképp?
Tök klisé, de Toscana.
Hely(szín), ahol kikapcsolsz?
Kortárs tánc. (Ahova járnék heti kétszer, ha nem lenne világégés). Meg a futás. A kikapcsolás nekem nem helyszín-, hanem cselekvésfüggő.
Életed gasztroélménye?
Amikor először sikerült PHO-t főznöm, igaz, szárnyasból, de otthon, egyedül, és semmivel sem volt rosszabb, mint az éttermi. Akkor megveregettem a hátam.
Kedvenc mondás a konyhában?
"Szerintem múltkor megint kidobtam a szemétbe a krumplihámozót."
Fogás, ami már többször kifogott rajtad?
RIZS!! Őrület, de ez nem mendemonda, jó (pergős) rizst főzni tényleg csak az égiek akaratával lehetséges.
Konyhai manőver, ami nélkül szebb az élet?
Mosogatás. És a késes aprító elmosása!
Recept, amit álmodból is?
Húslevesem.
"Most akkor mossuk meg vagy ne mossuk meg húst?"
Asszem legutóbb leöblítettem....
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!
Olvass még több Konyhanyelven kérdezz-feleleket hazai gasztroarcokkal: