Elképesztő helyszínen tér vissza a Konyhakör a 101BISTRO-val

Budapest egyik legtitokzatosabb és egyben legikonikusabb helyszínén tartja meg 62 pop-up vacsoráját a Konyhakör, az exkluzív menüsort ezúttal a 101BISTRO head chefje, Keve Márton álmodta meg.

Gázgyár kupolák, posztapokaliptikus világrend, a múlt és a jövő ételei. Keve Márton séffel érkezik májusban a Konyhakör legújabb pop-up estje, az idő múlásának vacsorája.

Különleges vacsora vár az óbudai gázgyár ódon falai között

A Konyhakör következő titkos vacsoráját átjárja egy alternatív világrend keresésének szándéka. A Bistro Echo ételsora - amelyet nem más, mint Keve Márton, a 101BISTRO head chefje álmodott meg - posztapokaliptikus szimbóluma az eddigi és a jövőben fogyasztandó ételeknek. A helyszín pedig szintén egy posztapokaliptikus világra reflektál: egy üzemen kívüli ipari létesítményt foglalunk el a generátor háztól a kupolákig.

A különleges menüsort Keve Márton, a 101BISTRO head chefje álmodta meg

Az Óbudai Gázgyár a világháborúk előtti Magyarország történetét meséli el. Az épületegyüttes korának egy kiemelkedő mérnöki csúcsteljesítménye volt, a mai napig a múlt mementójaként áll. Már az első pillanattól kezdve áhítatot váltott ki belőlünk ennek az ipari létesítménynek tökéletesre renovált csontváza. A gázgyár egyszerre szimbolizálja számunkra a múltat, a jelent és a jövőt – azaz az időt magát – ezért a menü tematikáját is az idő fogalma köré fontuk. A fogások felépítése az emberi étkezési szokások elé tart görbe tükröt.

Ez a vacsora performansz a kezdeti gazdagság lassú felfedezését, a tékozlásba csapó jelent és a disztópikus jövő képét vetíti elő.

Betekintés az étlapba

„ártatlanság”
Gargouillou a szezon zöldségeiből, gyógyfüvek és zöldségek aznap gyűjtve a budai hegyekből.

„felfedezés”
Nyúl & Mangalica dumpling, Jáde szósz

„tékozlás”
OFC csirke, kaviár & crème fraîche

„kényszer”
Avokádó & chapulines tostada

„szükség”
Mizu shingen mochi

„vég”
Citrom & társai

Május 5-én tehát négy órára belépünk a „post space” korszakba, egy hűvös és szakrális kupola alá. A bár és a bisztró nyolcvan vendéget fogad ezen az estén - amelyre korlátozott számban még kaphatóak jegyek. További részletek és jegyvásárlás a hivatalos Facebook-eseményben.

Címlapfotó forrása

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...