Gázgyár kupolák, posztapokaliptikus világrend, a múlt és a jövő ételei. Keve Márton séffel érkezik májusban a Konyhakör legújabb pop-up estje, az idő múlásának vacsorája.
A Konyhakör következő titkos vacsoráját átjárja egy alternatív világrend keresésének szándéka. A Bistro Echo ételsora - amelyet nem más, mint Keve Márton, a 101BISTRO head chefje álmodott meg - posztapokaliptikus szimbóluma az eddigi és a jövőben fogyasztandó ételeknek. A helyszín pedig szintén egy posztapokaliptikus világra reflektál: egy üzemen kívüli ipari létesítményt foglalunk el a generátor háztól a kupolákig.
Az Óbudai Gázgyár a világháborúk előtti Magyarország történetét meséli el. Az épületegyüttes korának egy kiemelkedő mérnöki csúcsteljesítménye volt, a mai napig a múlt mementójaként áll. Már az első pillanattól kezdve áhítatot váltott ki belőlünk ennek az ipari létesítménynek tökéletesre renovált csontváza. A gázgyár egyszerre szimbolizálja számunkra a múltat, a jelent és a jövőt – azaz az időt magát – ezért a menü tematikáját is az idő fogalma köré fontuk. A fogások felépítése az emberi étkezési szokások elé tart görbe tükröt.
Ez a vacsora performansz a kezdeti gazdagság lassú felfedezését, a tékozlásba csapó jelent és a disztópikus jövő képét vetíti elő.
Betekintés az étlapba
„ártatlanság”
Gargouillou a szezon zöldségeiből, gyógyfüvek és zöldségek aznap gyűjtve a budai hegyekből.
„felfedezés”
Nyúl & Mangalica dumpling, Jáde szósz
„tékozlás”
OFC csirke, kaviár & crème fraîche
„kényszer”
Avokádó & chapulines tostada
„szükség”
Mizu shingen mochi
„vég”
Citrom & társai
Május 5-én tehát négy órára belépünk a „post space” korszakba, egy hűvös és szakrális kupola alá. A bár és a bisztró nyolcvan vendéget fogad ezen az estén - amelyre korlátozott számban még kaphatóak jegyek. További részletek és jegyvásárlás a hivatalos Facebook-eseményben.