7 hiba, amit soha ne kövess el a sütő takarításánál

A sütőtakarítás igazi nyűg lehet, ezért érdemes megfogadni ezt a hét tanácsot, hogy megkönnyítsd a saját dolgod.

Senki sem szeret a sütő belsejének vagy a sütőajtónak a takarításával bajlódni, de ezek elengedhetetlenek ahhoz, hogy megfelelően tudjuk használni a készüléket a különböző ételek elkészítéséhez. Ahhoz, hogy a sütőtakarítás minél fájdalommentesebb legyen, ezt a 7 hibát semmiképp se kövesd el! Érdemes megszívlelni őket a karácsonyi hajrában.

7 hiba, amit soha ne kövess el a sütő takarításánál

Ne várj túl sokáig

Az egyik ok, amiért annyira kínszenvedés a sütővel boldogulni az, hogy az ember könnyedén csak rácsukja az ajtót a koszra, és nem találkozik vele, csak a következő sütésnél, ami után aztán ismét nem foglalkozik vele.

Ahelyett, hogy a szőnyeg alá söpörnéd a problémát, azonnal vedd fel a harcot a foltokkal és a ráégett szennyeződésekkel, hiszen ezzel a saját dolgodat könnyíted meg.

Ne félj a durvább szerek használatától

A természetes és lehetőleg környezetbarát takarítás pártján állunk, de van, hogy ezek a szerek nem elegendőek. Előfordulhat, hogy szükséged lesz bolti termékekre, mert olyan durva a helyzet, de ha egyszer teljesen letisztítottad a sütőt, és utána betartod az egyes pontot, akkor később már nem kell ilyen drasztikus eszközökhöz nyúlnod.

Ne a durva szerekkel kezdj

És az ellenkezője is éppúgy igaz, vagyis nem kell minden apró szennyeződés miatt elővenni a nehéztüzérséget – próbáld ki a természetes szereket, amelyek nem károsítják a környezetet, ráadásul olcsóak is. Jöhet a szódabikarbóna, mosószóda, citromsav!

Ne a durva szerekkel kezdj!

Merj kreatívnak lenni

Súrolókefe, habkő, mosogatószer, ablaktisztító – mindent bevethetsz, amit otthon találsz, és így letesztelheted, hogy mi válik be neked, és mi nem.

Ne keverd a vegyszereket

Nagyon makacs szennyeződés esetében se úgy próbálj meg leszámolni vele, hogy minden vegyszert gondolkodás nélkül rászórsz, mert az veszélyes lehet.

Még az ecet is rendkívül káros lehet, ha nem megfelelően használod, és összekevered más szerekkel. A sütőtisztítót például semmiképp se keverd hipóval vagy más, hipótartalmú anyaggal!

Ne támaszkodj az öntisztító funkcióra

A sütőkben van öntisztító funkció, de ennek általában a jól csengő marketingen kívül nem sok funkciója van, sőt, inkább káros. Több órára használhatatlanná teszi a sütőd, ráadásul károsíthatja is a készüléket, miközben a lakást kellemetlen füsttel töltheti meg. Inkább maradj a sütő kézi tisztításánál.

Ne feledkezz meg a biztonságról

Amikor durvább vegyszereket használsz, különösen fontos, hogy ügyelj a biztonságra, de egyébként a természetes szerek is lehetnek irritálóak. Mindig olvasd el a biztonsági utasításokat, gondoskodj a szellőztetésről, viselj kesztyűt, és szükség esetén védőszemüveget, és figyelj rá, hogy ne legyenek a közelben gyerekek és állatok.

Forrásunk volt.


Még több ügyes takarítási trükkről itt olvashatsz:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...