A spenót rengeteg ételhez passzol, a lasagnán át a tejszínes tésztákon keresztül egészen a salátákig szinte bármilyen főételt képes feldobni ez a könnyen beszerezhető, elképesztően egészséges zöldség.
Leveles spenótot – ha csak nem a piacon vesszük – zömmel zacskós vagy fagyasztott állapotban lehet vásárolni, utóbbinál pedig szinte biztos, hogy a kiolvadt levelek vizesek lesznek.
Ahhoz, hogy a spenótos ételünk jó legyen, száraz, vagy legalábbis nem vízben tocsogó spenótlevelekre van szükségünk. Hogyan száríthatjuk ki egyszerűen a leveleket?
Ha szereted otthon magad készíteni a sushit, és van a konyha valamelyik fiókjában egy sushitekerő szőnyeg, mindössze annyit kell tenned, hogy a szőnyegre rárakod a spenótot, majd óvatosan és lassan feltekered a szőnyeget. Érdemes a szőnyeg alá egy papírtörlőt tenni, hogy az felfogja a spenótból kiszivárgó vizet. Ha nagyobb adag levelet kell kiszárítanod, érdemes több körben kifacsarnod a leveleket.
Krumplinyomóval is működik
Sushiszőnyeg híján vegyél elő egy jól bevált krumplinyomót, helyezz bele egy marék spenótot, majd a mosogatótál felett nyomkodd ki a vizet a levelekből. Gyors és könnyű megoldás, amelyet nemcsak spenótnál, de bármilyen friss fűszernövénynél alkalmazhatsz, amit fogyasztás előtt ki kell olvasztani vagy meg kell mosni.
Ezek a cikkek is érdekelhetnek: