Sosem volt olyan könnyű pisztáciát pucolni, mint ezzel a trükkel

Ha eddig azért nem használtál pisztáciát a konyhádban, mert nehéz megpucolni, akkor ennek most vége, hála egy újabb TikTok-videónak.

A pisztácia nyersen nem annyira finom, de pörkölve, krémként vagy süteményekben isteni finom, azonban meg is kell dolgozni azért az ízért. Pisztáciát pucolni hosszadalmas és fárasztó, törött körmök és vérző ujjak árán lehet hozzájutni az apró zöld magokhoz, így érthető, hogy senkinek nincs hozzá kedve. A TikTok azonban ismét a segítségünkre siet, és megmutatja, hogyan lehet ezt könnyedén megtenni.

Sosem volt olyan könnyű pisztáciát pucolni, mint ezzel a trükkel

A @motorcityeats nevű felhasználó videóban mutatta meg, mi is a helyes módja a pisztácia megpucolásának.

Ahogy sokszor, itt is többet érsz ésszel, mint erővel, ugyanis nem a szétnyíló oldalának kell nekiesni a körmeiddel, hanem épp ellenkezőleg.

Pisztáciapesztó

Rengetegféle-fajta pesztót készítettünk már, de ez a korianderes-pisztáciás egészen biztosan ott van a legjobbak között. Pesztó révén hozza a kötelező olaszos hangulatot, de ...

Csokoládés málnás zabkása

A csokoládé telt édessége és a málna frissítő fanyarsága egy tökéletes párosítás, amit a főtt zabkásánkban is muszáj kipróbálni. A liofilizált áfonya a maga savanykás ...

Össze kell nyomni a két végét, ezzel a mozdulattal pedig egyszerűen kinyílik a zárt oldal is, és már hozzá is férsz a pisztáciához. Wow!

@motorcityeats

Am I the only one? #thismanyyears #tiktoktaughtme #pistachio #howto #ASOSChaoticToCalm

♬ Campfire - Charmer & Klay

Jó hír ez a körmeidnek, hiszen így a legközelebbi pisztáciatortánál vagy pisztáciafagylaltnál már nem fogod őket tönkretenni!

Forrásunk volt.


Még több praktikus konyhai tippet itt találsz:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...