A pisztácia nyersen nem annyira finom, de pörkölve, krémként vagy süteményekben isteni finom, azonban meg is kell dolgozni azért az ízért. Pisztáciát pucolni hosszadalmas és fárasztó, törött körmök és vérző ujjak árán lehet hozzájutni az apró zöld magokhoz, így érthető, hogy senkinek nincs hozzá kedve. A TikTok azonban ismét a segítségünkre siet, és megmutatja, hogyan lehet ezt könnyedén megtenni.
A @motorcityeats nevű felhasználó videóban mutatta meg, mi is a helyes módja a pisztácia megpucolásának.
Ahogy sokszor, itt is többet érsz ésszel, mint erővel, ugyanis nem a szétnyíló oldalának kell nekiesni a körmeiddel, hanem épp ellenkezőleg.
Össze kell nyomni a két végét, ezzel a mozdulattal pedig egyszerűen kinyílik a zárt oldal is, és már hozzá is férsz a pisztáciához. Wow!
@motorcityeats Am I the only one? #thismanyyears #tiktoktaughtme #pistachio #howto #ASOSChaoticToCalm
♬ Campfire - Charmer & Klay
Jó hír ez a körmeidnek, hiszen így a legközelebbi pisztáciatortánál vagy pisztáciafagylaltnál már nem fogod őket tönkretenni!
Még több praktikus konyhai tippet itt találsz: