Ha hozzánk hasonlóan te is szinte mindenbe teszel fokhagymát – arról nem is beszélve, hogy az egészben sült fokhagyma is mennyei –, akkor tudod, hogy fokhagymával dolgozni nem épp a legegyszerűbb.
Kezdjük rögtön a megpucolásával, ami a rohanásban és fennforgásban csak plusz egy bosszúság – szerencsére már birtokában vagyunk a tudásnak, hogy miként lehet pillanatok alatt végezni vele a mikró vagy a puszta kezünk segítségével. Viszont még akkor is ott van, hogy fel kell vágni vagy le kell reszelni. Megéri persze a vesződséget, de ha van mód rá, hogy gyorsabban letudjuk ezeket a köröket, miért ne használjuk őket?
Most egy olyan új trükkre bukkantunk, amivel előre tudsz dolgozni, ha épp van rá időd, így aztán mindig kéznél lesz a fokhagyma, ha szükséged lenne rá.
A videó úgy kezdődik, hogy meg kell pucolnod egy csomó (de tényleg jó sok) fokhagymát. Ehhez jól jön a gyors pucolós trükk, amiről már beszéltünk. Ezután fogsz valamilyen aprítógépet, blendert, turmixot vagy food processort, beleteszed a fokhagymát, és addig aprítod, amíg paszta állagot kapsz. A pasztát aztán egy műanyag zacskóba töltöd, amiben el tudod rakni a fagyasztóba.
@feelgoodfoodie How to freeze garlic - in case anyone else cooks with as much garlic as I do! 😬 #tiktokpartner #learnontiktok #garlic #kitchentips
♬ original sound - Feel Good Foodie
A videóban ezután jön az érdekes rész, ugyanis egy késsel anélkül, hogy átvágná a zacskót, a trükk bemutatója kis kockákba tologatja a pasztát. Ezáltal csak könnyedén le kell törni a kis darabokat, amikor szükség van rá a főzésnél. Szerintünk ezt az előtt is meg tudod csinálni, hogy valamibe beletennéd a pasztát, így nem feltétlenül csak műanyag zacskót tudsz használni erre a célra. Jégkockatároló is tökéletes lehet a porciózásra. A videóban elhangzottak szerint három hónapig tudod ebben a formában tárolni a fokhagymát.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!
Még több fokhagyma itt: