Ezzel a trükkel bármikor kéznél lesz a fokhagymád főzésnél

A fokhagyma elengedhetetlen muníció, ha szeretnénk még jobbá tenni ételeink ízét, azonban az előkészítése elég pepecselős tud lenni. Ezzel a trükkel viszont megkönnyítheted a saját dolgod.

Ha hozzánk hasonlóan te is szinte mindenbe teszel fokhagymát – arról nem is beszélve, hogy az egészben sült fokhagyma is mennyei –, akkor tudod, hogy fokhagymával dolgozni nem épp a legegyszerűbb.

Ezzel a trükkel bármikor lesz kéznél fokhagymád a főzésnél

Kezdjük rögtön a megpucolásával, ami a rohanásban és fennforgásban csak plusz egy bosszúság – szerencsére már birtokában vagyunk a tudásnak, hogy miként lehet pillanatok alatt végezni vele a mikró vagy a puszta kezünk segítségével. Viszont még akkor is ott van, hogy fel kell vágni vagy le kell reszelni. Megéri persze a vesződséget, de ha van mód rá, hogy gyorsabban letudjuk ezeket a köröket, miért ne használjuk őket?

Most egy olyan új trükkre bukkantunk, amivel előre tudsz dolgozni, ha épp van rá időd, így aztán mindig kéznél lesz a fokhagyma, ha szükséged lenne rá.

A videó úgy kezdődik, hogy meg kell pucolnod egy csomó (de tényleg jó sok) fokhagymát. Ehhez jól jön a gyors pucolós trükk, amiről már beszéltünk. Ezután fogsz valamilyen aprítógépet, blendert, turmixot vagy food processort, beleteszed a fokhagymát, és addig aprítod, amíg paszta állagot kapsz. A pasztát aztán egy műanyag zacskóba töltöd, amiben el tudod rakni a fagyasztóba.

@feelgoodfoodie

How to freeze garlic - in case anyone else cooks with as much garlic as I do! 😬 #tiktokpartner #learnontiktok #garlic #kitchentips

♬ original sound - Feel Good Foodie

A videóban ezután jön az érdekes rész, ugyanis egy késsel anélkül, hogy átvágná a zacskót, a trükk bemutatója kis kockákba tologatja a pasztát. Ezáltal csak könnyedén le kell törni a kis darabokat, amikor szükség van rá a főzésnél. Szerintünk ezt az előtt is meg tudod csinálni, hogy valamibe beletennéd a pasztát, így nem feltétlenül csak műanyag zacskót tudsz használni erre a célra. Jégkockatároló is tökéletes lehet a porciózásra. A videóban elhangzottak szerint három hónapig tudod ebben a formában tárolni a fokhagymát.

Forrásunk volt

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Még több fokhagyma itt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...