Ezért ne hagyd ki a takarítási rutinodból az edényszárítót

Ha tiszta edényekről van szó, rögtön a mosogatásra gondolunk, pedig az is számít, hogy utána hova teszed száradni őket. Elmondjuk, hogyan tartsd tisztán az edényszárítót!

A konyha takarítása során valószínűleg sokan megfeledkeznek az edényszárítóról, pedig tökéletes táptalajt jelent a különböző kórokozóknak. Szerencsére az eljárás egyáltalán nem nehézkes, ráadásul természetes szerekkel is megoldható az edényszárító tisztántartása, csak egy kis figyelemre és időre lesz szükséged.

Sose hagyd ki a takarítási rutinodból az edényszárítót!

Ha teljesen biztosra szeretnél menni, akkor megelőzésként érdemes naponta, de legalábbis minden használat után letisztítanod a csöpögtetőt. Miután eltetted az edényeket, törölgesd át a szárítót, majd egy törölközővel szárítsd meg, ez ugyanis távol tartja a penészt. Használat után ecetet is használhatsz – egyszerűen öblítsd át vele a szárítót, majd hagyd megszáradni, ezzel távol tarthatod a penészt és baktériumokat.

Időről időre érdemes azonban egy alapos tisztításnak alávetni az edényszárítót. Sok szárítót például be lehet tenni a mosogatógépbe, ami a legkönnyebb módja az alapos letisztításnak néhány használat után.

Így biztosan nem maradnak rajta kisebb ételdarabok, amiken aztán vígan elszaporodhatnak a baktériumok.

Ha ez nem lehetséges, egyszerűen mosd el forró vízzel és mosogatószappannal vagy természetes mosogatószerrel pár használat után. Ha azonban úgy látod, hogy valami rákerül, ételmaradék, ital vagy más szennyeződés, akkor érdemes azonnal letisztítani.

Ha különböző foltokat veszel észre az edényszárítón, vagy nemrég valami ráömlött, akkor szórj rá egy kis szódabikarbónát vagy mosószódát, hagyd hatni 15 percet, majd egy szivaccsal töröld át. A szódabikarbóna és a mosószóda remek zsíroldó, és a foltokat is képes eltávolítani, valamint a kellemetlen szagokat okozó baktériumokat is eliminálhatja.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Forrásunk volt


További konyhai tippes cikkekért kattints:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...