Hogyan használd a zuhanysapkát a konyhában? Na nem úgy, ahogy elsőre gondolnád! Ahelyett, hogy a fejedre húznád, tedd a tálakra, a kelő tésztákra és így tovább!
Rengeteg pék és hobbikenyérsütő használja a zuhanysapkát arra, hogy amíg kel a kenyér tésztája, addig a tálat egyszerűen és gyorsan egy zuhanysapkával borítják be, és nem vacakolnak az alufóliával – írja Adam Thalenfeld az Epicurious oldalán. Azonban azt is hozzáteszi, hogy gyakorlatilag bármilyen hasonló célra be lehet venni ezt a kelléket, amit egyébként rendeltetésszerűen biztosan nem használnánk. Kelő tészták, maradék ételek, félkész fogások – mindet el tudod tenni úgy, hogy egy zuhanysapkát teszel a tároló tetejére.
Ráadásul, akkor is jól jön ez az elasztikus fedő, amikor valamilyen furcsa formájú tárgyat kell lefedni: például egy sajttálra is rá tudod tenni, amit nem fog úgy összenyomni, mint ha alufóliával borítanád be.
Persze nem kell ma már a szó szoros értelmében vett zuhanysapkát vásárolnod, ha kényelmesen szeretnéd tárolni az ételeket.
Vannak kimondottan erre a célra készült műanyag fedők, amiknek a formája alakítható, de ha kerülnéd a plasztikot, akkor tudsz vásárolni textilből készült, sokszor újrahasználható változatot is zöld boltokban.
Ezek a praktikák is érdekelhetnek: