Ha jót akarsz magadnak, ezentúl így tárolod a spárgát

Kettőt pislogunk, és már vége is a spárgaszezonnak, ezért érdemes kihasználni ezt az időszakot. Arra is figyelj, hogy ne pocsékold el a megvásárolt zöldséget – mutatjuk, hogy tárold a spárgát, hogy tovább elálljon!

A spárgaszezon vesszőfutás az idővel, hogy abban a néhány hétben-hónapban, amíg kapható, minden izgalmas spárgás receptet el tudjunk készíteni. Azon felül, hogy csak rövid ideig elérhető, ráadásul még kényes is – ha nem figyel rá az ember, hamar a komposzton végezhetik az összefonnyadt spárgasípok. Ezt azonban megelőzheted, ha a megfelelő módon tárolod a spárgát – mutatjuk, hogyan!

Ha jót akarsz magadnak, ezentúl így tárolod a spárgát

A spárga frissen tartása nagyon hasonlít ahhoz, ahogy a fűszernövényekről vagy a virágokról gondoskodunk. Hagyd rajta a gumit, hogy összetartsa a csomót, majd vágd le az alsó fás részeket (nagyjából 2,5 cm magasan). Tölts meg egy poharat vagy befőttesüveget vízzel, majd tedd bele a spárgát úgy, hogy minden vég beleérjen a vízbe.

Ezután egy műanyag zacskóval óvatosan fedd le a sárga tetejét, és tárold őket a hűtőben, ezzel a módszerrel nagyjából egy hétig áll el a zöldség. Ha úgy látod, hogy a víz kezd opálos lenni, egyszerűen cseréld ki!

Ezután már csak a tökéletes spárgareceptet kell megtalálnod - ha inspirációra volna szükséged, nézz körül a Nosalty spárgás receptjei között!

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több spárga itt:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...