Ha jót akarsz magadnak, ezentúl így tárolod a spárgát

Kettőt pislogunk, és már vége is a spárgaszezonnak, ezért érdemes kihasználni ezt az időszakot. Arra is figyelj, hogy ne pocsékold el a megvásárolt zöldséget – mutatjuk, hogy tárold a spárgát, hogy tovább elálljon!

A spárgaszezon vesszőfutás az idővel, hogy abban a néhány hétben-hónapban, amíg kapható, minden izgalmas spárgás receptet el tudjunk készíteni. Azon felül, hogy csak rövid ideig elérhető, ráadásul még kényes is – ha nem figyel rá az ember, hamar a komposzton végezhetik az összefonnyadt spárgasípok. Ezt azonban megelőzheted, ha a megfelelő módon tárolod a spárgát – mutatjuk, hogyan!

Ha jót akarsz magadnak, ezentúl így tárolod a spárgát

A spárga frissen tartása nagyon hasonlít ahhoz, ahogy a fűszernövényekről vagy a virágokról gondoskodunk. Hagyd rajta a gumit, hogy összetartsa a csomót, majd vágd le az alsó fás részeket (nagyjából 2,5 cm magasan). Tölts meg egy poharat vagy befőttesüveget vízzel, majd tedd bele a spárgát úgy, hogy minden vég beleérjen a vízbe.

Ezután egy műanyag zacskóval óvatosan fedd le a sárga tetejét, és tárold őket a hűtőben, ezzel a módszerrel nagyjából egy hétig áll el a zöldség. Ha úgy látod, hogy a víz kezd opálos lenni, egyszerűen cseréld ki!

Ezután már csak a tökéletes spárgareceptet kell megtalálnod - ha inspirációra volna szükséged, nézz körül a Nosalty spárgás receptjei között!

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több spárga itt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...