6 konyhai trükk, amitől a finom még finomabb lesz

Mutatunk néhány egyszerű, de nagyszerű főzési praktikát, amikkel a már jól bevált és eleve nagyon finom ételek új szintre emelkedhetnek.

A különböző konyhai praktikák kezdők és gyakorlott szakácsok között is mindig népszerűek, még az is folyton újabb és újabb – elsőre talán furcsának ható – megoldásokat találhat a séfek tanácsai között, aki egyébként jól tud főzni, hiszen a gasztronómia folyton fejlődik, a profik is folyton új ízekkel, kombinációkkal és elkészítési módokkal kísérleteznek. Ezekből aduk most ízelítőt a Tasty gyűjtése.

A cukormáz titka

Az igazán ízgazdag és kellemesen szottyos, puha cukormázzal bevont kelt tészták, mint például a fahéjas tekercs vagy a gyümölcskenyér, banánkenyér az, hogy kétszer vonják be őket a cukros mázzal. Először közvetlenül sütés után, amikor még meleg a tészta, ekkor gyorsan be is szívja az öntetet, és nem lesz száraz a sütemény, majd kihűlés után újra, ekkor kapja meg azt a kemény és ropogós réteget, amiért annyira szeretjük ezeket az édességeket.

Dupla cukormáz!

Víz helyett kávé

Próbáld ki, hogy a csokoládés süteményekben és desszertekben minden alkalommal, amikor a receptben egy kevés víz hozzáadását olvasod, cseréld le azt egyszerűen kávéra. Nem lesz tőle teljesen kávéízű az édesség, viszont sokkal mélyebb, csokisabb, összetettebb ízt kap az étel.

Granolára olíva

Az otthon készített granolák hatalmas előnye, hogy mi magunk állíthatjuk össze a nekünk leginkább tetsző ízkombinációkat és a cukortartalmat.

Ha pedig a receptekben olvasható vaj vagy kókuszzsír helyett olívaolajjal sütjük a mag- és gabonakeveréket nemcsak extra vitaminokat adhatunk az ételhez, hanem kellemesen különleges, gyümölcsös ízt is kap majd.

Vegán granola

Ki ne szeretné a granolát, az egyik legklasszabb reggelivariációt, amit ráadásul mindenféle desszert összetevőjeként is használhatunk?! Kellemesen ropogós, picit édes, zabos csoda, amit ...

Villámgyors házi granola

A legtöbben boltban vesszük a különféle granolákat és müzliket, nem is gondolva rá, hogy alig negyed óra munkával házilag is elkészíthetünk egy jó adagot. Így ráadásul tetszés ...

Saláta és gabonák, babfélék

Ha tápláló gabona- és hüvelyes alapú salátát készítünk a dresszinget mindig a megfőtt gabonához, babféléhez adjuk, hogy legyen ideje átjárnia a fűszeres szósznak a saláta alapját. Nem lesz a végeredmény szottyos, csak pont annyira, hogy a bulgur, kuszkusz, árpa vagy akár a csicseriborsó igazán ízes legyen. Kevés pihentetés után mehet hozzá a többi alkotóelem, a friss zöldségek, gyümölcsök, sajtok vagy épp magok.

Gombás bulgursaláta

Ennél egyszerűbb saláta szerintem nem is létezik! A legjobb benne, hogy a csiperkegombát nyersen használjuk fel, így még inkább kijön finom dióra emlékeztető íze.

Grillsajt – így nem szárad ki

A különböző grillezni való sajtokat – ilyen például a görög halloumi – érdemes mindig csak az egyik oldalukon meggrillezni, mert így meglesz a sajt ropogóssága anélkül, hogy az egész szelet kiszáradna. Egyik oldala füstösen roppanós, másik oldala pedig lágyan krémes lesz, és épp ez az a kontraszt, amiért oda vagyunk ezért a finomságért.

Rántott halloumi

A rántott sajt gyakorlatilag nemzeti étel nálunk, éppen ezért érdemes más országok híres sajtjait is panírba öltöztetni és kisütni. Ezúttal mi Ciprus híres tejtermékét, a a ...

A krumpli főzővize is kincset ér

Ahogy a tésztafőzés során érdemes megtartani egy-két merőkanálnyit a főzővízből, hiszen remekül sűríti, gazdagítja az elkészülő tésztaételeket, úgy a krumplifőzés után fennmaradt vizet se öntsük ki azonnal: a krumplisaláta krémesebb lesz tőle, de a keményítőben gazdag folyadék jó sűrítő lehet levesekhez és mártásokhoz is.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


A konyhai alapokban is segítséget nyújtunk:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...