6 konyhai trükk, amitől a finom még finomabb lesz

Mutatunk néhány egyszerű, de nagyszerű főzési praktikát, amikkel a már jól bevált és eleve nagyon finom ételek új szintre emelkedhetnek.

A különböző konyhai praktikák kezdők és gyakorlott szakácsok között is mindig népszerűek, még az is folyton újabb és újabb – elsőre talán furcsának ható – megoldásokat találhat a séfek tanácsai között, aki egyébként jól tud főzni, hiszen a gasztronómia folyton fejlődik, a profik is folyton új ízekkel, kombinációkkal és elkészítési módokkal kísérleteznek. Ezekből aduk most ízelítőt a Tasty gyűjtése.

A cukormáz titka

Az igazán ízgazdag és kellemesen szottyos, puha cukormázzal bevont kelt tészták, mint például a fahéjas tekercs vagy a gyümölcskenyér, banánkenyér az, hogy kétszer vonják be őket a cukros mázzal. Először közvetlenül sütés után, amikor még meleg a tészta, ekkor gyorsan be is szívja az öntetet, és nem lesz száraz a sütemény, majd kihűlés után újra, ekkor kapja meg azt a kemény és ropogós réteget, amiért annyira szeretjük ezeket az édességeket.

Dupla cukormáz!

Víz helyett kávé

Próbáld ki, hogy a csokoládés süteményekben és desszertekben minden alkalommal, amikor a receptben egy kevés víz hozzáadását olvasod, cseréld le azt egyszerűen kávéra. Nem lesz tőle teljesen kávéízű az édesség, viszont sokkal mélyebb, csokisabb, összetettebb ízt kap az étel.

Granolára olíva

Az otthon készített granolák hatalmas előnye, hogy mi magunk állíthatjuk össze a nekünk leginkább tetsző ízkombinációkat és a cukortartalmat.

Ha pedig a receptekben olvasható vaj vagy kókuszzsír helyett olívaolajjal sütjük a mag- és gabonakeveréket nemcsak extra vitaminokat adhatunk az ételhez, hanem kellemesen különleges, gyümölcsös ízt is kap majd.

Vegán granola

Ki ne szeretné a granolát, az egyik legklasszabb reggelivariációt, amit ráadásul mindenféle desszert összetevőjeként is használhatunk?! Kellemesen ropogós, picit édes, zabos csoda, amit ...

Villámgyors házi granola

A legtöbben boltban vesszük a különféle granolákat és müzliket, nem is gondolva rá, hogy alig negyed óra munkával házilag is elkészíthetünk egy jó adagot. Így ráadásul tetszés ...

Saláta és gabonák, babfélék

Ha tápláló gabona- és hüvelyes alapú salátát készítünk a dresszinget mindig a megfőtt gabonához, babféléhez adjuk, hogy legyen ideje átjárnia a fűszeres szósznak a saláta alapját. Nem lesz a végeredmény szottyos, csak pont annyira, hogy a bulgur, kuszkusz, árpa vagy akár a csicseriborsó igazán ízes legyen. Kevés pihentetés után mehet hozzá a többi alkotóelem, a friss zöldségek, gyümölcsök, sajtok vagy épp magok.

Gombás bulgursaláta

Ennél egyszerűbb saláta szerintem nem is létezik! A legjobb benne, hogy a csiperkegombát nyersen használjuk fel, így még inkább kijön finom dióra emlékeztető íze.

Grillsajt – így nem szárad ki

A különböző grillezni való sajtokat – ilyen például a görög halloumi – érdemes mindig csak az egyik oldalukon meggrillezni, mert így meglesz a sajt ropogóssága anélkül, hogy az egész szelet kiszáradna. Egyik oldala füstösen roppanós, másik oldala pedig lágyan krémes lesz, és épp ez az a kontraszt, amiért oda vagyunk ezért a finomságért.

Rántott halloumi

A rántott sajt gyakorlatilag nemzeti étel nálunk, éppen ezért érdemes más országok híres sajtjait is panírba öltöztetni és kisütni. Ezúttal mi Ciprus híres tejtermékét, a a ...

A krumpli főzővize is kincset ér

Ahogy a tésztafőzés során érdemes megtartani egy-két merőkanálnyit a főzővízből, hiszen remekül sűríti, gazdagítja az elkészülő tésztaételeket, úgy a krumplifőzés után fennmaradt vizet se öntsük ki azonnal: a krumplisaláta krémesebb lesz tőle, de a keményítőben gazdag folyadék jó sűrítő lehet levesekhez és mártásokhoz is.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


A konyhai alapokban is segítséget nyújtunk:

Legújabb receptek

Legfinomabb limonádé

Ki ne imádná a limonádét, az első nyáriasan meleg napokon pedig semmi sem esik jobban, mint egy nagy pohár jeges frissítő ebből a citromos kedvencből! Ebben a verzióban egész citromokat ...

Legegyszerűbb tiramisu

Mindenki imádja, mindenki ismeri: a tiramisu az olasz gasztronómia egyik hamisítatlan és örök szereplője. A sütésmentes desszert bármilyen alkalomra gyorsan elkészíthető, bár az ...

Spárgás rizottó sütőben

A rizottó egyik legbosszantóbb része, a folyamatos és fárasztó kavargatás egyszerűen kiváltható azzal, ha az egytálételt a sütőben készítjük el. Az alábbi recept ugyanolyan ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Az orchidea jobban szereti, mint a vizet: csak 2 evőkanál...

Az orchideák csoportja az egyik legsokszínűbb virágcsoport, több mint 25 000 fajával. Itthon is előszeretettel tartjuk a lakásban, mivel azonban elég kényes növény, muszáj kellő figyelemmel gondoskodni róla. Mutatunk egy szuper trükköt a locsolásához, amivel egész évben virágoztathatod!

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!