6 higiéniai szabály a konyhádban, amit ha nem tartasz be, beteg lehetsz

Nemcsak az üzemi konyhákban szedhetünk össze kósza fertőzéseket, otthon is befigyelhet pár olyan higiéniai veszélyforrás, amit jobb kikerülni, nehogy lebetegedjünk.

Szalmonella, E.Coli, és egyéb bacik, vírusok, kórokozók mindenütt előfordulhatnak a konyhákban (is), rossz hír azonban, hogy nem csak a hatalmas, nagyüzemi konyhákban – a nyers vagy kevésbé friss húsfélék, a szerves hulladék mind-mind olyan veszélyforrások lehetnek saját otthonunkban is, melyektől csúnya fertőzéseket tudunk összeszedni, ha nem vigyázunk. Tartsunk be pár higiéniai szabályt, hogy ne történjen baj.

Katt a galériára, hogy lásd, melyek azok a higiéniai konyhai alapvetések, amelyeket tarts be, hogy elkerüld a fertőzéseket!

Forrásunk volt.


Még több otthontipp:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...