A sütőt szinte nap mint nap használjuk, hiszen olyan konyhai eszköz, ami nem igényel felügyeletet, amíg készül az étel. Melegítésre is kiválóan alkalmas, viszont apró bakik miatt tűzveszélyes lehet. Azért, hogy a te sütőd mindig minden körülmények között rendeltetésszerűen üzemeljen, adunk néhány tippet, amire figyelni kell. Íme, 4 konyhai baki, amitől lángra kaphat a sütő!
Kattints a galériára, és tudd meg milyen bakikat kerülj el a sütődnél!
4 konyhai baki, amitől lángra kaphat a sütő
2. Zsíros ételek és fűtőforrás közelsége
Elsőre nem gondolnánk, hogy tüzet okozhat egy-egy zsíros étel és a fűtőforrás közelsége. Például, ha túl sok olíva olajat locsolunk a parázskrumplira, és vészesen közel kerül a fűtőcsőhöz, akkor az olaj szétfröccsenhet és szikrát vethet.
3. Sütőlap hiánya
Az egyik leggyakoribb ok, hogy elfelejtünk sütőlapot tenni az étel alá, aminek zsírja esetlegesen lecsöpög a sütő aljára. A piték, pizzák és sütemények, illetve a húsok (amennyiben nem edényben sülnek) nem tudják nélkülözni a sütőlapot, mivel levet eresztenek. Ez esetben is a magas hő, illetve a zsíros anyag találkozása tüzet okozhat.
4. Maradék meggyulladása
Használat után, nemcsak egy edényt, hanem a sütőt is érdemes megtisztítani, legalábbis ellenőrizni, hogy nem esett le vagy ragadt az oldalára ételdarabka. Ez ugyanis a következő használatkor lángra kaphat. Ezek a maradékok kiszáradnak, így még nagyobb az esély, hogy felhevülve meggyulladjanak.
Színesítsd a főztöd, ezek a cikkek segítenek: